Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda Özgürlük ve Kalkınma Tartışıldı

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda çoğunluğu Müslüman ülkelerdeki özgürlük ve kalkınma değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 19:21
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 19:21

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı'nda Özgürlük ve Kalkınma Tartışıldı

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı

İstanbul'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı, ikinci gününde oldukça önemli konulara ev sahipliği yaptı. "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum, çeşitli akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

Oturum Başkanlığı ve Katılımcılar

Bu oturumun başkanlığını, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Büşra Sönmez üstlendi. Oturumda, farklı üniversitelerden uzmanlar görüşlerini paylaştı.

Ömerçevic'in Sunumu

Oturuma katılan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, "İslam ve Özgürlük Endeksi 2024" başlıklı sunumunda önemli veriler paylaştı. Ömerçevic, İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ve gözlemci ülkelerde din, siyasi ve ekonomik özgürlük endekslerini ölçmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bu ülkelerdeki en iyi göstergelerin ekonomik alanda, en zayıf göstergelerin ise siyasi alanda olduğunu belirtti.

Kanbir'in Katkıları

Giresun Üniversitesi Dereli Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Özgür Kanbir, "İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?" başlıklı çalışması ile dikkat çekti. Kanbir, İslami değerlerin ekonomik gelişimi desteklediğini vurguladı ve Müslüman toplumların, 1850'li yıllardan sonra çeşitli sorunlarla yüzleşmeye başladığını ifade etti.

Kinnunen'in Gözlemleri

Finlandiya’daki Abo Akademi Üniversitesi’nden Dr. Jani Kinnunen ise çoğunluğu Müslüman ülkelerin kendine özgü sosyopolitik dinamiklere sahip olduğunu belirtti. Bu görüşler, ülkelerin gelişim süreçlerinin anlaşılması açısından önemli veriler sunmaktadır.

Konferansın Kapanışı

Oturumun ardından, konferans başarılı bir şekilde sona erdi. Bu etkinlik, özgürlük ve kalkınma meselelerini derinlemesine tartışma fırsatı sundu.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü" başlıklı oturum yapıldı. Oturumda, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.