Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Fas'ta Başladı

Fas'ta gerçekleşen 16. Dünya Barış Çocukları Festivali, 26 ülkeden çocukların barış mesajlarıyla sahne alacak.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 07:31
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 07:31

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Fas'ta Başladı

16. Dünya Barış Çocukları Festivali Açılış Töreni

Fas'ın Sale şehrinde, Buregreg Vakfı tarafından oluşturulan ve Fas Krallığı himayesinde gerçekleştirilen 16. Dünya Barış Çocukları Festivali, 26 ülkeden çocukların katılımıyla başladı. Festival, halk dansları gösterileri ve barış mesajları ile dolu bir program sunuyor.

Fildişi Sahili'nin Vurgusu

Festivalin açılışına Fildişi Sahili şeref konuğu olarak katıldı. Ulusal Meclis Başkan Vekili Tumdia Yaya, yaptığı konuşmada, dünyadaki savaşlara dikkat çekerek, Gazze'de yaşanan trajediyi dile getirdi. Yaya, bu savaşların sona ermesi gerektiğini vurgularken, hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun çocuklar olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin Gururu: TED Ankara Koleji

Rabattan gelen bir değerlendirmede, Türkiye'nin Büyükelçisi Mustafa İlker Kılıç, festivalin ilham kaynağının Türkiye'deki TRT 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği

Göz Dolduran Performanslar

Festivalin açılış etkinliğinde, Türkiye'yi temsil eden TED Ankara Koleji, Karadeniz Bölgesi'ne ait horon performansıyla büyük beğeni topladı. Buregreg Vakfı tarafından organize edilen bu festival, her yıl, Fas Kralı 6. Muhammed'in tahta çıkış yıl dönümü olan 30 Temmuz'dan önceki hafta gerçekleştiriliyor.

Barış Mesajı Yaymak İçin Bir Araya Geldiler

Bir hafta sürecek festival, Türkiye'nin de içinde bulunduğu 26 ülkeden gelen halk dansları topluluklarını ağırlayarak, Fas'ın başkenti Rabat ve Sale şehirlerinde barış mesajları yaymayı amaçlıyor. Bununla birlikte, bu etkinlik, Fas'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtma fırsatı da sunuyor.