Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

2024-YKS Hazırlık Süreci: MEB ve ÖSYM İşbirliği

Bakan Tekin, 2024-YKS için hazırlanan raporu ÖSYM Başkanı Ersoy ile değerlendirdi. Sınav soruları müfredata uygun olarak hazırlanacak.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 11:57
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 11:57

2024-YKS Hazırlık Süreci: MEB ve ÖSYM İşbirliği

2024-YKS Raporu MEB'e Sunuldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) dair bir rapor almak üzere ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ile bir araya geldi.

İşbirliği ve Soru Yazım Çalışmaları

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Tekin, ÖSYM'nin soru bankasına yönelik yazım çalışmalarının ÖSYM uzmanları, akademisyenler ve MEB'e bağlı okullarda görev yapan öğretmenler tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. Bu doğrultuda MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ÖSYM uzmanları arasında işbirliği yapılarak çalışma programı oluşturuldu.

Raporun İçeriği

Sunulan raporda, sınav sorularının MEB'in öğretim programları ve ders kitaplarıyla uyumlu olduğu belirtildi. Ayrıca, soruların bakanlığın müfredatına uygun olarak ders kitaplarındaki konu, kazanım, etkinlik ve örnekleri kapsadığı tespit edildi.

Eleştirel Düşünme ve Yaklaşımlar

Özellikle matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, tarih, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi ile felsefe derslerinden müfredata uygun olarak hazırlanan sorularda bilgi temelli bir yapı benimsenmiş ve eleştirel düşünme ile yorumlama becerileri ön planda tutulmuştur.

Öğrencilerin Katılımı Önemli

Prof. Dr. Ersoy, 2024-YKS'ye hazırlık sürecinde öğrencilerin okula devamlarının ve derslere aktif katılımlarının kritik olduğunu vurguladı. Ayrıca, ders kitaplarının birincil kaynaklar olarak kullanılmasının ve kitabın içerikleri üzerine ölçme ve değerlendirme etkinlikleri gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Bakan Tekin'in Açıklamaları

Bakan Tekin, daha önce yaptığı bir açıklamada, "ÖSYM soru bankasına, soru hazırlama çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenler dahil olacak. YKS soru havuzu, müfredat konularını tamamen kapsayacak şekilde oluşturulacak, öğrenciler rahat olsun," ifadelerini kullanmıştı.