Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, yamaç paraşütçüleriyle renklendi.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 19:55
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 19:56

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de Başladı

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali Fethiye'de

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, bu yıl geleneksel olarak 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, Fethiye Belediyesinin öncülüğünde, birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Açılış Töreni Beşkaza Meydanı'nda

Festivalin açılış töreni, güzel manzarasıyla ünlü Belcekız Sahili'nde gerçekleştirildi. Etkinliğe, 34 farklı ülkeden yaklaşık 500 yamaç paraşütçüsünün yanı sıra dünyanın en yetenekli akrobasi sporcuları da katıldı.

Festivale Katılım ve Rekorlar

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, açılışta yaptığı konuşmada, festivalin gelenekselleştiğini ve birçok görsel şölene ev sahipliği yapacağını belirtti.

Ayrıca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, bu yılın başından bu yana 115.916 tandem (ikili) ve 51.985 single (tekli) olmak üzere toplam 167.901 kişinin yamaç paraşütü deneyimi yaşadığını açıkladı.

Uçuş Gösterileri ve Etkinlikler

Festival çerçevesinde, gün boyunca Beşkaza Meydanı'nda bulunan Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava balonu, öğrencilerle birlikte uçuş gerçekleştirdi. Aynı zamanda, meydanda ve Ölüdeniz'de paramotor ekibi gösteriler sundu.

Protokol ve Katılımcılar

Festivalin açılışına Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, diğer protokol üyeleri ve birçok vatandaş katıldı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştirildi. Festival kapsamında Beşkaza Meydanı'nda Türk Hava Kurumu'na ait sıcak hava bolunu öğrencilerle uçuş yaptı. Meydanda ve Ölüdeniz'de de paramotor ekibi gösteri sundu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali gerçekleştiriliyor. Fethiye Belediyesinin öncülüğünde ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen festivalin açılış töreni, Belcekız Sahili'nde yapıldı. Törende, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuşma yaptı.