Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde Coşku Devam Ediyor

Fethiye'de süren festivalde yamaç paraşütü gösterileri ve tandem atlayışlar heyecan yarattı.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 18:46
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 18:46

24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde Coşku Devam Ediyor

Fethiye'de Hava Oyunları Festivali!

Muğla'nın gözde tatil beldesi Fethiye'de, bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, ikinci gün etkinlikleriyle tüm hızıyla devam ediyor.

Festivalde Unutulmaz Anlar

Fethiye Belediyesi'nin öncülüğünde ve çeşitli sivil toplum kuruluşları'nın desteğiyle düzenlenen festivalde, katılımcılar akrobasi, tandem (ikili) ve üçlü yamaç paraşütü atlayışlarıyla izleyicilere görsel bir şölen sunuyor.

Başkan Karaca'dan Uçuş Deneyimi

Festivalde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pistinden yapılacak tandem atlayışını heyecanla gerçekleştirdi. İkili, yaklaşık 45 dakikalık bir uçuşun ardından Belcekız sahiline inerek büyük bir mutlulukla Türk bayrağını açtı.

Özel Bir Mesaj Verdi

Uçuş sırasında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için de bir saygı duruşu gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, festivalin 24 yıldır Fethiye'yi tanıtmak amacıyla sürdürüldüğünü belirtti. Karaca, "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara apayrı bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz," sözleriyle duygularını aktardı.

Sporcuların Görüşleri

Serbest atlayış yapan paraşüt pilotu Oğulcan Geldikaya, 10 yıldır bu alanda faaliyet gösterdiğini kaydederek, yamaç paraşütünün kurallara uyulduğu sürece tehlikeli bir spor dalı olmadığını vurguladı.

Etkinliklerin süreceği festival, 27 Ekim'de sonlanacak.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sürdü. Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (fotoğrafta) da yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Karaca, gazetecilere açıklama yaptı.