Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği Temasıyla Coşku Dolu Günler

Süleymanpaşa'da düzenlenen 3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği, eğlence ve lezzet dolu etkinlikleriyle başladı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 23:34
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 23:34

3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği Temasıyla Coşku Dolu Günler

3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği Coşkuyla Başladı

Tekirdağ'da, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen "3. Ferhadanlı Karpuz Şenliği", renkli etkinliklerle kapılarını açtı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, Ferhadanlı karpuzunun bölgede herkes tarafından tanındığını vurguladı.

İlçe Lezzetleri Dünyaya Tanıtılıyor

Nallar, "Ferhadanlı'nın karpuzunu, kavununu ve yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtmak istiyoruz. Kentimizin tanıtımına katkıda bulunacak etkinlikleri sürdürmeye kararlıyız. Her hafta farklı bir şenlik düzenliyoruz ve bu yıl daha çeşitli etkinlikler planlıyoruz. Hem ürünlerin tanıtımına yardımcı oluyor, hem de halkımız doyasıya eğleniyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Protokol ve Yarışmalar

Şenlikte, CHP Tekirdağ milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Nurten Yontar ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer de konuşma yaptılar. Protokol üyeleri ve katılımcılar, şenlik alanındaki çadırları gezme imkanı buldular.

Şenlikte gerçekleştirilen karpuz yeme yarışmasında 20 kişi kıyasıya bir mücadele gerçekleştirdi. Yarışmada, bayanlar kategorisinde Nagihan Dönmez 2 kilogram karpuzu en önce yiyen kişi olurken, erkekler kategorisinde ise Ümit İçkedal birinciliği elde etti. Yarışmayı kazananlara çeyrek altın hediye edildi.

Eğlence ve Müzik Şöleni

Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından katılımcılara karpuz ikramlarında bulunuldu. Ayrıca, şenlikte sahne alan sanatçı Lara, sevilen parçalarını seslendirdi.

Etkinlik, yarın gerçekleştirilecek programlar ve Rafet El Roman konseri ile sona erecek.