Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

39 Yaşındaki İş İnsanı Genç Kalmanın Sırlarını Paylaştı

39 yaşında olmasına rağmen biyolojik yaşının 23 olduğunu iddia eden bir adam genç kalmanın sırlarını paylaştı. NOVOS isimli biyoteknoloji şirketinin CEO'su Chris Mirable'ın açıklamaları bugün hem sosyal medyada hem batı medyasında dikkat çekti. Biyolojik yaş testleri hala tartışmalı olsa bile bazı uzmanlar vücudun yaşlanma hızını ölçen testlerin içerideki hasarı ortaya koyabileceğini iddia ediyor.

Yayın Tarihi: 16.05.2023 16:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

39 Yaşındaki İş İnsanı Genç Kalmanın Sırlarını Paylaştı

Biyolojik Yaş Testleri Hala Tartışmalı Olsa Da...

Bazı uzmanlar vücudun yaşlanma hızını ölçen testlerin içerideki hasarı ortaya koyabileceğini iddia ediyor. NOVOS isimli biyoteknoloji şirketinin CEO'su Chris Mirable 39 yaşında olduğunu ancak biyolojik yaşının 23 olduğunu iddia ederek insanlarla genç kalmanın sırlarını paylaştı.

Ömrü Uzatmanın Sırrı Fiziksel Aktivitede Gizli

Genç yaşlardayken bir beyin tümöründen kurtulduğunu anlatan Mirable, yaşlanmamanın sırrının fiziksel aktivite olduğunu düşünüyor. Haftada 150 dakika orta düzeyde fiziksel aktivite yaşam sürenizi önemli ölçüde uzatmak için yeterlidir diyen Mirable her gün yapılacak 20 dakikalık tempolu yürüyüşle bunun sağlanabileceğini öne sürdü.

Squat Önerisi: Günlük 20 Tekrarla Başlayın

Mirabile haftada iki kez, özellikle bacaklara odaklanarak vücut ağırlığı egzersizleri yapılmasını tavsiye etti. Squat'ların bu konuda iyi bir örnek olduğunu belirten Mirabile dinleyicilerine günlük 20 tekrarla başlayıp dayanıklılıklarını geliştirebileceklerini vurguladı.

Aralıklı Oruç Önerisi: Yeme Aralığı Ne Kadar Kısılırsa O Kadar İyi

Uzun yaşamın ikinci sırrının beslenme olduğunu belirten Mirable, yeme aralığınızı ne kadar küçültürseniz sağlığınız için o kadar iyi. Yapılan son araştırmalara göre iki kişi tamamen aynı şeyleri yese bile yeme aralığını kısa tutan kişilerin sağlık durumları daha iyi oluyor. Mirable'ın beslenme listesinde brokoli, brüksel lahanası ve böğürtlen dikkat çekiyor.

Gece Uykusu Önemli: En Az 7-8 Saat Uyuyun

Mirable iyi bir gece uykusu almanın da çok önemli olduğunu vurguladı ve insanlara her gece sekiz saat dinlenmelerini tavsiye etti. Uzmanlar iyi bir gece uykusunun hem fiziksel hem de ruhsal sağlık için önemli olduğunu ve insanların en az 7-8 saat uyuması gerektiğini belirtiyor.