Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna ve Orta Doğu Üzerine Toplanıyor

AB bakanları, Ukrayna ve Orta Doğu'daki durumu ele almak üzere Brüksel'de toplandı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 10:42

AB Dışişleri Bakanları, Ukrayna ve Orta Doğu Üzerine Toplanıyor

AB Dışişleri Bakanları Brüksel'de Toplanıyor

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Brüksel'de Ukrayna ve Orta Doğu'daki güncel gelişmeleri ele almak amacıyla bir araya geldi.

Toplantıya Ukrayna Dışişleri Bakanı da Katılıyor

Toplantıya, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlık ediyor. Ayrıca, Dmitro Kuleba da videokonferans aracılığıyla Ukrayna’daki savaşın son durumu hakkında bilgilendirme yapmak üzere katılacak.

Borrell'den Kritik Uyarılar

Toplantının öncesinde medya mensuplarına açıklamalarda bulunan Borrell, Ukrayna’da elektrik üretim kapasitesinin %70'inin hasar gördüğünü belirtti. Borrell, yaklaşan kış mevsiminde bu durumun sivillerin yaşamını zorlaştıracağına dikkat çekerek, "Daha fazla hava savunması ve elektrik üretim kapasitesinin artırılması gerektiğini vurguluyorum. Ukrayna'nın diğer meselelerini de ele alacağız," dedi.

Macaristan'ın Rusya Temasları Gündemde

Toplantıda, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Ukrayna ziyaretinin ardından gerçekleştirdiği Rusya temasları da değerlendirilecektir. Borrell, Macaristan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde AB'yi savaş isteyen bir birlik olarak suçlamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

AB'nin Ukrayna'ya Desteği

Borrell, AB'nin Ukrayna'yı desteklediğini ve BM tüzüğü kapsamında bu savaşı sona erdirmeye istekli olduğunu ifade etti. "AB, savaşın bir tarafı değildir; bu, bir saldırıya yanıt olarak yapılan savunmadır," şeklinde konuştu.