Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'den Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısına Yanıt

Beyaz Saray, Golan Tepeleri'ndeki roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından yapıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 20:55
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 20:55

ABD'den Golan Tepeleri'ndeki Roket Saldırısına Yanıt

ABD'den Golan Tepeleri Açıklaması

Beyaz Saray, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde gerçekleşen roket saldırısının Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiğini bildirdi. Medel Şems beldesindeki bir futbol sahasına yönelik gerçekleştirilen saldırı, uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

Açıklama ve Tehditler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu saldırı Lübnan Hizbullahı tarafından yapılmıştır. Saldırı, onların kontrolündeki bir bölgeden ateşlendi. Herkesin bu durumu kınaması gerekmektedir." dedi.

Saldırı Sonuçları ve Cevaplar

Mecdel Şems beldesinde meydana gelen saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybetmiş, 6'sı ağır olmak üzere 24 kişi yaralanmıştır. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Ancak, Hizbullah bu iddiaları yalanladı.

Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bir açıklama yaparak, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı dikkate almayacak ve Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Desteği

Watson, ABD'nin İsrail ile yakın temas halinde olduğunu ve İsrail'e sarsılmaz desteklerini sürdüreceklerini vurguladı. Diplomatik çözüm için Mavi Hat boyunca çalışmaların devam ettiğini de ekledi.