Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Donanması, Yemen'den Fırlatılan Füzeleri Engelleyerek İsrail'e Yönelik Tehdidi Önledi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Yemen'den fırlatılan füzeleri ve insansız hava araçlarını vuran USS Carney'nin potansiyel bir İsrail tehdidini önlediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 19.10.2023 23:21
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD Donanması, Yemen'den Fırlatılan Füzeleri Engelleyerek İsrail'e Yönelik Tehdidi Önledi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney'nin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney'nin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı. Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Orta Doğu'da da gerilim yükseldi. ABD, İsrail'e destek olması için 2 uçak gemisini Akdeniz'e gönderirken, Kızıldeniz'de ise ABD donanmasına ait bir savaş gemisi, Yemen açıklarından atılan füzeleri engelledi. İki ABD'li yetkilinin CNN'e verdiği bilgiye göre, Orta Doğu'da faaliyet gösteren bir ABD Donanması savaş gemisi Yemen kıyısı yakınlarından atılan birden fazla füzeyi etkisiz hale getirdi. Yetkililerden biri, füzelerin Yemen'de devam eden çatışmalara karışan İran destekli Husi militanları tarafından ateşlendiğini söyledi. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Pat Ryder, Kızıldeniz'de konuşlu ABD Donanmasına ait USS Carney'nin Yemen'den fırlatılan 3 füzeyi ve yaklaşık 8 insansız hava aracını vurduğunu belirterek, füzelerin ve insansız hava araçlarının potansiyel olarak İsrail'deki hedeflere doğru fırlatıldığını aktardı. USS Carney Çarşamba günü Süveyş Kanalı'ndan Kızıldeniz'e geçmişti. İran devlet televizyonu, İsrail'in, Gazze'ye saldırılarının durdurulmaması halinde Tahran'ın 'direniş güçleri' olarak adlandırdığı bölgedeki müttefikleri tarafından nasıl saldırıya uğrayabileceğini anlatan bir haber yayınladı. İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim'deki bir konuşmasında, İsrail'in saldırılarının devam etmesi halinde 'direniş güçlerinin' harekete geçeceğini söylemişti. İran; Lübnan Hizbullahı, Suriye ve Irak'ta desteklediği milisler ve Yemen'deki Husileri 'direniş güçleri' olarak adlandırıyor.