Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Druckenmiller'ın Eleştirilerine Yanıt Verdi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller'ın eleştirilerine karşı programı savundu. Druckenmiller, ABD'nin borçluluğunu eleştirerek artan kamu borcu seviyelerinin ABD'nin liderlik konumuna zarar verebileceğini söyledi. Yellen ise Druckenmiller'ın eleştirilerine yanıt vererek uyguladıkları politikayı savundu.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 17:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Druckenmiller'ın Eleştirilerine Yanıt Verdi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller'ın eleştirilerine karşı programı savundu.

Yellen, CNN'de yayınlanan röportajında 'Bu değerlendirmeye katılmıyorum' dedi. Yellen, bakanlığın tahvil portföyünün ortalama vadesini uzattığını ve aslında şu anda portföyün süresinin on yıllardır olduğu gibi en uzun süre olduğunu söyledi.

Druckenmiller, ABD borçlanma programıyla ilgili olarak 'Bunun Hazine tarihindeki en büyük gaf olduğunu düşünüyorum ve bu konuda neden kendisine seslenilmediği konusunda hiçbir fikrim yok. Hâlâ o görevde olmaya hakkı yok' diye konuşmuştu.

Druckenmiller, faizler neredeyse sıfır olduğunda, ABD'deki her Tom, Dick, Harry ve Mary ipoteklerini yeniden finanse etti. Ne yazık ki bunu yapmayan tek bir kurum vardı, o da ABD Hazinesi'ydi ifadelerini kullanmıştı.

CNN röportajında Yellen, 'Wall Street profesyonelleriyle yaptığımız düzenli görüşmelerde, hem uzun, hem orta hem de kısa vadelerde düzenli ve öngörülebilir ihraçlara sahip olmanın, ABD Hazine tahvilleri için derin ve likit piyasalara sahip olmak için kritik önem taşıdığını ve bunun da zaman içinde maliyetlerimizi düşürmek için kritik önem taşıdığını gördük. Biz de tam olarak bunu yapıyoruz' dedi.

Milyarder Yatırımcı Druckenmiller, ABD'nin Borçluluğunu Eleştirdi

ABD'nin borçluluğunun zirvelere ulaşmasının ardından milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, artan kamu borcu seviyelerinin ABD'nin teknolojik yeniliklere ve hatta savunmaya harcama yapmasını engelleyebileceğini ve bunun da dünyadaki liderlik konumuna zarar verebileceğini söyledi.

Yatırımcı Druckenmiller 'Biz ne yapıyoruz? Kendimiz için çukur kazıyoruz' ifadesini kullandı. Druckenmiller, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'i de eleştirdi ve suçladı. Pandemi döneminde sıfıra yakın faizle uzun vadeli tahvil satmadığı için Yellen'i eleştiren Druckenmiller, Ukrayna'ya verilen desteği savundu.

Druckenmiller 'Janet Yellen, sanırım siyasi miyopluk ya da her neyse, 70 baz puandan 10 yıllık ya da 180 baz puandan 30 yıllık tahvil ihraç edebilecekken 15 baz puandan 2 yıllık ihraç ediyordu' dedi.

Yellen'den Cevap Gecikmedi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Druckenmiller'ın eleştirilerine yanıt verdi ve uyguladıkları politikayı savundu.

Yellen, Druckenmiller'ın uzun vadeli sıfıra yakın faizli tahvil ihraç edilmemesi eleştirisine katılmadığını söyledi ve 'Vadeyi uzatıyoruz, portföyün ortalama vadesi ve aslında portföyün süresi yaklaşık en uzun vade' dedi.

Hazine Bakanı Janet Yellen'ı pandemi sırasında daha uzun vadeli tahviller satarak sıfıra yakın faiz oranlarından yararlanmadığı için suçlayan Druckenmiller, 'Janet Yellen, sanırım siyasi miyopluk ya da her neyse, 70 baz puandan 10 yıllık ya da 180 baz puandan 30 yıllık tahvil ihraç edebilecekken 15 baz puandan 2 yıllık ihraç ediyordu' diye konuşmuştu.