Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD, Irak ve Suriye'deki Güçlerine Ek Asker Gönderiyor

Irak ve Suriye'deki Amerikan güçlerine yapılan saldırılar artmaya devam ediyor. Pentagon, bu saldırılara karşı önlem almak amacıyla 300 ek asker gönderme kararı aldı. İran tarafından desteklenen grupların gerçekleştirdiği saldırılardan İran hükümetini sorumlu tutan ABD, ek birliklerin bölgedeki askerlere destek sağlayacağını duyurdu. Öte yandan, İsrail'in sivillere yönelik katliamları devam ederken, ABD'nin İsrail'e askeri destek vermeye devam ettiği belirtildi.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 04:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD, Irak ve Suriye'deki Güçlerine Ek Asker Gönderiyor

Irak ve Suriyedeki Amerikan güçlerine saldırılarda büyük artış olduğuna dikkat çekildi.

İki ülkeye toplamda 300 asker gönderileceği açıklandı. Duyuruyu Pentagon Basın Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder yaptı. Ryder, 17 Ekimden bu yana ABD ve koalisyon güçlerine 27 küçük ölçekte saldırı gerçekleştiğini belirtti. Saldırıların 16'sı Irak'ta, 11'i Suriye'de yapıldı. Ryder, saldırıyı yapan grupların arkasında İran olduğunu söyledi.

Patrick Ryder, Bugün merkez komuta bölgesine ABD'den ek 300 asker gönderileceğini açıklıyorum. Sizinle bu güçlerin nereye konuşlanacağını paylaşamam ama İsrail'e gitmeyeceklerini ve bunların bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemeyi ve ABD kuvvet koruma yeteneklerini daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını doğrulayabilirim. Bu grupların İran tarafından fonlandırıldığını, eğitildiğini biliyoruz ve bu saldırılardan İran hükümetini sorumlu tutuyoruz ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Ryder, ABD güçlerine zarar gelmemesi için her şeyin yapılacağını söyledi. Ek birliklerin bölgedeki askerlere yeni yetenekler, patlayıcı mühimmat imha iletişimleri ve diğer desteklerde bulunacağı duyuruldu.

Pentagon sözcüsü Patrick Ryder'a Yemenden İsraile atılan füzeler de soruldu. İsrail'in bu saldırıyı engellediğini belirten Ryder, ABD'nin çatışmaların yayılmaması için gelişmeleri izlediğini ifade etti.

İsrail, sivillerin kanını dökmeye devam ediyor

Son dakika haberine göre İsrail, 26 gündür çoğunluğu kadın ve çocuk olan sivilleri gözünü kırpmadan katlediyor. ABD ise İsrail'e destek vermek için asker göndermeye devam ediyor. Wall Street Journal'ın haberine göre Pentagon, İsrail'in katliamları için 300 asker daha göndereceğini açıkladı.

Pentagon'un İsrail'e kara operasyonunda yardım ettiğini yazan The New York Times ise, Savunma Bakanı Yardımcısı Christopher P. Maier'ın 'İsraillilere aktif olarak birçok konuda yardımcı oluyoruz' sözlerini gündemine taşıdı.

İsrail'de kaç ABD Özel Harekat Kuvveti'nin olduğunu söylemeyi reddeden Maier'ın askerlere sahada görev verilmediğini yalnızca İsrailli askerlere katliam için eğitim vereceğini söylediği belirtildi.

ABD askerlerinin bölgede olmasının asıl amacının Amerikalı rehineleri kurtarmak olduğu iddia edildi. Komandoların FBI, Dışişleri Bakanlığı ve diğer ABD hükümetinin rehine kurtarma uzmanları ile birlikte çalıştığı bildirildi.