Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin Yüzer İskelesinin Gazze'deki Durumu Tartışmalı

ABD'nin Gazze'deki yüzer iskelenin görevini tamamladığı açıklaması, insani yardım ihtiyacını göz ardı eden tartışmalara yol açtı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 14:22

ABD'nin Yüzer İskelesinin Gazze'deki Durumu Tartışmalı

Gazze'de Kıtlık Krizi Derinleşiyor

ABD'nin insani yardım amacıyla kurduğu yüzer iskelenin görevini tamamladığını açıklaması, Gazze'deki kıtlık krizini derinleştiren tartışmaların fitilini ateşledi. Gazze Şeridi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü bombardımanların gölgesinde bulunuyor. ABD'nin Açıklamaları ve Eleştiriler

ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanı Yardımcısı Koramiral Brad Cooper, yüzer iskelenin Gazze'ye “yüksek miktarda ve hızlı bir şekilde yardım ulaştırma” hedefine ulaştığını savundu. Ancak bu açıklama, insani yardımların yetersiz olduğunu düşünen uzmanlar ve yetkililer arasında tepkiyle karşılandı.

UNRWA'dan Kritik Açıklama

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze Medya Ofisi Direktör Vekili İnas Hamdan, yardımların sayısının oldukça az olduğunu belirtti. Hamdan, UNRWA'nın günlük olarak 500 ila 600 yardıma ihtiyacı olduğunu, operasyonların sağlıklı bir şekilde sürdürülemediğini vurguladı.

Gazze Hükümeti Yetkilisinden Açıklama

Gazze hükümetinin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, gelen yardımların yetersizliğini eleştirerek, “Bu, ABD'nin aldatmacasıdır,” dedi. Sevabite, çok sayıda Filistinlinin ihtiyaçlarını karşılayacak ekonomik güçten yoksun olduğunu da sözlerine ekledi.

Uluslararası Topluma Çağrı

Filistinli yetkililer ve uluslararası kuruluşlar, ABD'nin yüzer iskelesinin yalnızca Gazze’deki insani yardım ihtiyacının çok küçük bir kısmını karşıladığını belirtiyor. Bu durum, çok daha sorunlu bir hale gelen insani krizin devam etmesine neden oluyor.

Sonuç

İsrail’in saldırıları sonucunda Gazze'de kayıplar giderek artarken, insani durumun iyileştirilmesi için uluslararası destek talep ediliyor. ABD'nin Gazze'deki yüzer iskelesinin kapatılması kararı, ciddi bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.