Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Savunma Bakanlığı, SDG ile çalışmaya devam edecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) ABD ilişkisine dair konuştu. Deyrizor'daki olayları yakından takip ettiklerini belirten Ryder, SDG ile DEAŞ'ın yenilgiye uğratılması için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yayın Tarihi: 06.09.2023 13:27
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD Savunma Bakanlığı, SDG ile çalışmaya devam edecek

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) ABD ilişkisine dair konuştu.

Düzenlediği basın toplantısında, Deyrizor'daki olayları yakından takip ettiklerini belirten ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele için bölgesel ve uluslararası ortaklarla çalışmaya devam edeceklerinin mesajını veren Ryder, 'SDG, bölgesel ve uluslararası ortaklarla (Koalisyon Güçleri) beraber; DEAŞ'ı mağlup etme görevinde çalışmaya devam edeceğiz. Geçen hafta da söylediğim gibi, bu kritik çalışmadan uzaklaşmak istikrarsızlık yaratabilir ve DEAŞ'ın yeniden canlanmasına fırsat tanıyabilir.' ifadelerini kullandı.

Arap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizledi

Erdoğan'dan Deyrizor'daki çatışmalara dair açıklama

SDG'ye destek sadece DEAŞ'la mücadele için

Bir muhabirin, Deyrizor'daki olayları kastederek, 'Çatışmalarda SDG'ye destek verecek misiniz?' sorusunu Amerikalı general, 'SDG'yle çalışmalarımız sadece DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına odaklanıyor.' şeklinde cevapladı.

Ryder, toplantının devamında SDG'yle alakalı gelen başka bir soruda, örgütün DEAŞ'la mücadelede kritik rol oynadığını kaydetti.