Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'de Bir Sinagog Başkanı Bıçaklanarak Öldürüldü

ABD'nin Michigan eyaletinde yer alan Detroit kentinde, bir sinagogun başkanı evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü. Isaac Agree Downtown Sinagogu'nun başkanı olan 40 yaşındaki Samantha Woll'un ölümü, sinagog tarafından da doğrulandı. Demokrat Kongre üyesi Elissa Slotkin'e ve Michigan Başsavcısı Dana Nessel'in seçim kampanyası için çalışan Woll'un ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 21:56
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD'de Bir Sinagog Başkanı Bıçaklanarak Öldürüldü

ABD'de Bir Sinagog Başkanı Bıçaklanarak Öldürüldü

T24 Dış Haberler İsrail-Hamas savaşı dünya gündeminde en öne çıkan başlık olmaya devam ederken, ABD'nin Detroit kentinde bulunan bir sinagogun başkanı, cumartesi günü evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

40 yaşındaki Samantha Woll, 2022'den bu yana Isaac Agree Şehir Merkezi Kilisesi'nin başkanlığını yapıyordu. The Detroit Free Press'e göre Woll aynı zamanda Kongre üyesi Elissa Slotkin'e ve Michigan Başsavcısı Dana Nessel'in seçim kampanyası için çalışıyordu.

Nessel yaptığı açıklamada, 'Sam'ın vahşice öldürülmesi beni şok etti, çok üzüldüm. Sam tanıdığım en iyi insanlardan biriydi. Toplumuna, eyaletine ve ülkesine sevgisi için çalışıyordu. Sam, inancını ve aktivizmini herkes için daha iyi bir ortama yaratma amacıyla kullanıyordu' dedi.

Sinangog, Woll'un ölümüyle ilgili ellerine daha fazla bilgi geçtiğinde paylaşacaklarını söyledi. Woll'un The Guardian'a konuşan komşuları, cumartesi günü mahallede olağandışı bir şey görmediklerini ve duymadıklarını söyledi.

Free Press'in aktardığına göre polis, cinayetin arkasındaki gerekçeyi araştırdıklarını söyledi ancak başka bilgi paylaşmadı. Cumartesi sabahı 6.30 sularında keşfedilen cinayetin İsrail-Hamas savaşıyla bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. Michigan eyaleti, Kuzey Amerika'daki en yüksek Arap Amerikalı nüfus yoğunluğuna sahip.

16 Ekim'de Filistinli Amerikalı 6 yaşında bir çocuk, ev sahibi tarafından işlenen nefret suçunda öldürülmüştü.