Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin İsrail'e Destek Skandalı

İsrail ablukaya aldığı Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor. İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD ise Beyaz Saray'ın imza attığı skandal ile çalkalanıyor. Biden yönetimi Perşembe günü, İsrail'in Hamas tarafından alınan rehineleri bulup kurtarmasına yardım etmek için çalışan ABD'li elit askerin kimliklerini yanlışlıkla deşifre etti. Beyaz Saray, resmi Instagram hesabına, Biden'ın ordunun elit terörle mücadele biriminden bir askerin elini sıktığı fotoğraf yayınladı. Özel operatörlerin yüzleri ve isimleri, yakalanmaları halinde düşman tarafından teşhis edilmelerini önlemek amacıyla gizli tutuluyor. Beyaz Saray'ın imza attığı bu skandal ülkenin gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Sosyal medyada da viral olan fotoğrafın yayında olduğu süre boyunca binlerce beğeni aldığı ve on binlerce kişi tarafından görüldüğü açıklandı. Biden, İsrail'e verilecek olan desteği daha da arttıracaklarını dile getirdi. Biden, 'İsrail'in geçmişten daha da güçlü olmasını sağlayacağız. Kongreye yarın bir p

Yayın Tarihi: 20.10.2023 10:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD'nin İsrail'e Destek Skandalı

İsrail ablukaya aldığı Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ediyor.

İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD ise Beyaz Saray'ın imza attığı skandal ile çalkalanıyor. Biden yönetimi Perşembe günü, İsrail'in Hamas tarafından alınan rehineleri bulup kurtarmasına yardım etmek için çalışan ABD'li elit askerin kimliklerini yanlışlıkla deşifre etti. Beyaz Saray, resmi Instagram hesabına, Biden'ın ordunun elit terörle mücadele biriminden bir askerin elini sıktığı fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta Biden'ın selamladığı askerle birlikte diğer üç Delta Force savaşçısının yüzleri de net bir şekilde görüldü. Bir Beyaz Saray sözcüsü The Post'a verdiği demeçte, söz konusu fotoğrafın yaklaşık 1 saat yayında kaldığını itiraf etti. Sözcü, 'Bu dikkatimizi çeker çekmez fotoğrafı hemen sildik. Hatadan ve bunun yol açmış olabileceği sorunlardan dolayı üzgünüz' dedi. Özel operatörlerin yüzleri ve isimleri, yakalanmaları halinde düşman tarafından teşhis edilmelerini önlemek amacıyla gizli tutuluyor. Beyaz Saray'ın imza attığı bu skandal ülkenin gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Sosyal medyada da viral olan fotoğrafın yayında olduğu süre boyunca binlerce beğeni aldığı ve on binlerce kişi tarafından görüldüğü açıklandı.

Biden, İsrail'e Verilecek Desteği Arttıracağını Açıkladı

7 Ekim'de Hamas'ın düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile büyük kayıp veren İsrail Gazze'de saldırıların dozunu daha da artırdı. Dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen katliama, özellikle ABD başta olmak üzere Batılı devletler de destek vermeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden ulusa seslendi. 'Tarihin çok önemli bir anındayız ve bugün vereceğimiz kararlardan biri önümüzdeki on yılların geleceğini belirleyecek' diyen Biden, soykırımcı İsrail'e verilecek olan desteği daha da arttıracaklarını dile getirdi. Biden, 'İsrail'in geçmişten daha da güçlü olmasını sağlayacağız. Kongreye yarın bir paket göndereceğim. Bu İsrail için daha önce görülmemiş bir destek paketi olacak' ifadelerini kullandı. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ulusa seslenişinde 'Amerika'nın ışığı dünyayı aydınlatacak' derken Beyaz Saray kan kırmızı ışıklandırıldı. Daha çok kan akacağının açık bir şekilde mesajı verildi.