Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Savaşta İHA'lar Devrede

ABD'nin İsrail'e destek verdiği İsrail-Hamas savaşında insansız hava araçları (İHA) devreye girdi. İsrail ordusunun kayıpları artarken, Gazze'de binlerce Filistinli hayatını kaybetti. ABD'nin İHA'ları ise rehine tespiti ve yaşam belirtilerini tespit etmek için kullanılıyor.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 14:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Savaşta İHA'lar Devrede

Üçüncü Haftasına Giren İsrail-Hamas Savaşında ABD'nin İsrail'e Destek Verdiği Ortaya Çıktı

İsrail-Hamas arasındaki savaşın üçüncü haftasına girilirken, İsrail ordusu Gazze'yi tamamen kuşatarak kuzey ve güneyde stratejik noktaları ele geçirdi. İsrail'in dün kara harekatının genişleyeceğini duyurmasıyla birlikte ABD, İsrail'e destek vermek için ekonomik yardımların yanı sıra iki büyük uçak gemisi ve askerler gönderdi. ABD'nin özel kuvvetler askerleri, İsrail'e kara harekatı ve rehineler için operasyonlarda destek sağlayacak.

İsrail Ordusunun Kayıpları Artıyor

İsrail ordusunun Gazze'nin karadan işgalinde verdiği kayıplar artmaya devam ediyor. Dört askerin daha öldürülmesiyle birlikte Gazze'de ölen İsrail askeri sayısı 23'e yükseldi. Gazze'de ise İsrail saldırılarında 9 bin 61 Filistinli öldürüldü, 32 bin kişi yaralandı.

ABD İHA'ları Gazze Semalarında

ABD'ye ait insansız hava araçlarının Gazze'nin üzerinde uçtuğu ortaya çıktı. ABD'nin savaşa daha fazla müdahil olduğunu gösteren bu durum, ABD'nin İsrail'e destek verdiğini gösteriyor. İHA'lar, rehine tespiti ve yaşam belirtilerini havadan tespit etmek için kullanılıyor. Bu uçuşların İsrail ordusu ile paylaşıldığı belirtildi.