Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Törenine Katıldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AGÜ mezuniyet töreninde önemli mesajlar verdi ve eğitim ile insan hakları konularına dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 22:13
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 22:56

Abdullah Gül, AGÜ Mezuniyet Törenine Katıldı

Abdullah Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Mezuniyet Töreninde Konuştu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'deki Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ) mezuniyet törenine katılarak önemli mesajlar verdi. Törende AGÜ Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, Vali Yardımcısı Şemseddin Erkaya, mezun öğrenciler, aileleri ve davetliler de yer aldı.

Üniversitelerin Rolü ve Önemi

Burada yaptığı konuşmada Gül, AGÜ'nün Türkiye'de iyi düzeyde İngilizce eğitimi sunan üniversitelerden biri olduğunu ifade etti. Üniversitelerin bilgi üretebilmesi için özgür düşünceye sahip olmalarının şart olduğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

“Herkesin korkusuzca düşüncelerini paylaşması, tartışmalara katılması ve fikirlerini ortaya koyması rekabeti artırır ve yeniliği ortaya çıkarır.”

Gül, Türkiye'deki üniversite mezunu sayısını ve Avrupa ile kıyasladığında nitelik açısından daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Filistin'deki Duruma Dikkat Çekti

Gül, üniversite kampüslerinin toplumun vicdanını yansıttığını ve sosyal huzursuzlukların önce bu alanlarda dile getirildiğini dile getirerek, “Filistin'de yaşanan bir katliam var.” ifadesini kullandı.

Güzel kimi üniversitelerin, yöneticilerin Filistin’deki durumu göz ardı etme çabalarına karşı, öğrencilerin bu meselelerde temiz ve iyi niyetle ses çıkardığını belirtti.

Öğrencilerin Vurgusu

Törende okul birincisi olan Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Arif Emre Yıldız, soykırımın insanlığa karşı işlenen en büyük suç olduğunu vurguladı. Yıldız, “Gazze’de soykırım gerçekleştiriliyor. Uluslararası hukukun çökmesiyle bizler de bu duruma dikkat çekmek için farkındalığımızı artırmalıyız.” dedi.

Törende AGÜV Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Rektör Prof. Dr. Cengiz Yılmaz da kısa konuşmalar yaptı. Program, 304 öğrencinin kep atmasıyla sona erdi.