Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert: 'Şampiyonluk için inançlı ve hırslı olmalıyız'

Adana Demirspor'un Hollandalı teknik direktörü Patrick Kluivert, Süper Lig'de şampiyonluk hedeflerini açıkladı. Kluivert, takımın evindeki başarısından, golcü oyuncularına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert: 'Şampiyonluk için inançlı ve hırslı olmalıyız'

Süper Lig'in yenilgisiz takımları Fenerbahçe ile Galatasaray'ın en yakın takipçisi konumundaki Adana Demirspor'un teknik direktörü Patrcik Kluivert, SABAH Spor'un sorularını yanıtladı.

Evinde oynadığı 9 maçı da kazanma başarısı gösteren başarılı teknik adam; Başkan Murat Sancak'la ilişkisinden Montella'ya, Aboubakar'dan Icardi'ye kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulunurken, zirvedeki takımlara da şampiyonlukla ilgili gözdağı verdi.

90'lı yıllarda Hollanda futbolunda fırtına gibi esen, 2000 Avrupa Şampiyonası'nda gol kralı olan, Ajax'ta kariyerinin en parlak günlerini yaşayan ve Barcelona forması giyen Patrick Kluivert, şimdilerde Adana Demirspor'daki teknik direktörlük başarısıyla dikkat çekiyor.

Öyle ki, Evinde oynadığı 9 maçı da kazanma başarısı gösteren takım şimdilerde şampiyonluk yarışındaki Fenerbahçe ve Galatasaray'ın en yakın takipçisi...

Adana Demirspor'un Hollandalı teknik direktörü Patrick Kluivert, Sabah'a verdiği röportajda Süper Lig'de en beğendiği golcüyü açıkladı.

Siz yıldız bir santrfordunuz. Forvet hattınız için bu bir şans mı? Forvet olarak çok iyi oyunculara sahibiz. Onlar benimle çalıştıkları için şanslı oldukları kadar, ben de onlarla çalışabildiğim için şanslı olduğumu düşünüyorum. Söylediğiniz gibi eskiden en yüksek seviyelerde oynamış bir forvet oyuncusu olarak, oyuncularımıza maçın içerisinde yapmaları gereken ufak bilgileri, dokunuşları yapabilmenin onlar için çok iyi olduğunu düşünüyorum.

Sizce ligin en iyi golcüsü kim? Tabii ki en başta kendi forvet oyuncularımı çok seviyorum ve beğeniyorum. Ama Aboubakar'ı da söyleyebilirim. Kendisiyle Kamerun Milli Takımı'nda çalıştım. Çok iyi işler yapıyor. Icardi için ne dersiniz? Galatasaray için çok değerli bir oyuncu. Onun için söylemeniz gereken çok bir şey yok zaten. Geçmişte ve şu an attığı gollerle kendi kalitesini gösteren bir futbolcu.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Patrick Kluivert, şampiyonluk hedeflerini açıkladı

Geçen sezon 4. olan Adana Demirspor'un sizinle hedefi ne? Dördüncülükten düşük bir seviyede bitirmemek. Üzerine koymalıyız. Şampiyonluğa oynamamız gereken bir takım olduğumuza inanıyorum. Fakat oyuncu grubunuz buna inanmazsa, bu zamanı boşa harcamak anlamına gelir. Şampiyonluk çok zor bir hedef. Bunun için inançlı ve hırslı olmalıyız.