Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Adidas İsrail'e Destek Veriyor mu? İsrail Malı mı?

Adidas İsrail'e destek veriyor mu? Adidas İsrail malı mı? Soruları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Türkiye'de vatandaşlar, Filistin'e yönelik saldırıların ardından marketlerde satılan İsrail markalı ürünleri boykot etmeye karar verdi. Bu kapsamda hangi markanın hangi ülkeye ait olduğu merak edilerek araştırılıyor. İşte Türkiye'deki bazı İsrail markalı ürünler...

Yayın Tarihi: 29.10.2023 02:01
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Adidas İsrail'e Destek Veriyor mu? İsrail Malı mı?

Adidas İsrail'e destek veriyor mu? Adidas İsrail malı mı?

Adidas, Almanya'nın köklü spor giyim markalarından biridir. Adolf Dassler tarafından kurulan şirket, sporcular ve spor meraklıları için ayakkabılar, giyim ve aksesuarlar üretir. 2018 yılında Adidas, yasadışı İsrail yerleşimlerindeki (işgal altındaki topraklar) futbol takımlarının sponsorluğundan çekildiğini açıklamıştır. Bu karar, Filistinli kulüplerin Adidas'a yönelik bir boykot çağrısının sonucu olarak alınmıştır. Ayrıca, Adidas Kudüs Maratonu'nun sponsorluğundan da vazgeçti. Bu olaylar, Adidas İslam dünyasında Filistin konusundaki hassasiyeti nedeniyle ilgi ve sempati toplamasına vesile olmuştur. (Haber Merkezi)

Türkiye'deki İsrail Markalı Ürünler

Türkiye'de vatandaşlar, Filistin'e yönelik saldırıların ardından marketlerde satılan İsrail markalı ürünleri boykot etmeye karar verdi. Bu kapsamda hangi markanın hangi ülkeye ait olduğu merak edilerek araştırılıyor. İşte Türkiye'deki bazı İsrail markalı ürünler...

Milka

Milka, Kraft Foods şirketine bağlı olup dünyada en çok satan sütlü çikolataların üreticisidir. 1901 yılında Neuchâtel, İsviçre'de çikolata üreticisi Philippe Suchard tarafından üretimine başlanmıştır. 1990-2012 yılları arasında Kraft Foods Inc., 2012 yılından şimdiye kadar Mondelez International markasıdır.

Orkid

Orkid, Procter & Gamble şirketine ait bir hijyen ve kadın hijyeni markasıdır. Procter & Gamble, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir şirkettir.

Jacobs

Jacobs, Almanya'da Johann Jacobs tarafından kurulan bir kahve markasıdır. Şirket, kahve çekirdekleri, öğütülmüş kahve, kurutulmuş hazır kahve ve kahve makineleri için kahve kapsülleri üretmektedir.

Gliss

Gliss, Henkel'in sahibi olduğu Schwarzkopf bünyesindeki saç bakımı ürünleri markasıdır. Henkel, Almanya merkezli bir şirkettir ve Türkiye'de Türk Henkel Kimya San. ve Tic. A.Ş. olarak faaliyet göstermektedir.

Hummel

Hummel, Danimarka merkezli bir spor giyim firmasıdır. Şirket, futbol, basketbol, hentbol, ragbi, Avustralya futbolu, shinty ve voleybol formaları, futbol ve hentbol ayakkabıları üretmektedir.

Lumberjack

Lumberjack, İtalya merkezli bir spor giyim markasıdır. 2012 yılında FLO Mağazacılık tarafından satın alınmıştır.