Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Afet Bölgesine 1 Trilyon Liralık Kaynak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi için 1 Trilyon Liralık kaynak tahsis edileceğini duyurdu. Depremzedelere ayda 3 bin TL gıda yardımı yapılacak. Esen Kart dağıtımı devam ediyor.

Yayın Tarihi: 17.09.2023 21:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Afet Bölgesine 1 Trilyon Liralık Kaynak!

Afet Bölgesine 1 Trilyon Liralık Kaynak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan X’ te yaptığı paylaşımında deprem bölgesi için 1 Trilyon Liralık kaynak tahsis edileceğini duyurdu. Deprem bölgesinde;Şimdiye kadar 6 Milyar 276 Milyon TL kira yardımı ödemesi gerçekleştirildi.Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedeler 82 Milyar TL Mali yardımda bulunuldu.Her ay 3 Bin TL limitli Esen Kart Dağıtımında başlanıldı.53 bin 500 vatandaşa Esen Kart Dağıtımı devam ediyor.

Başkan müjdeledi! Ayda 3 bin TL gıda yardımı için kart dağıtımı başladı! Başvuru şartları neler?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakika açıklamasında, depremzedelere yönelik önemli bir destek müjdesi verdi. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara ayda 3 bin lira gıda yardımı yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik önemli bilgiler verdi. 6 Şubat depremleri sonrasında adeta orta büyüklükteki bir ülkeyi yeniden inşa etmek zorunda kaldıklarını ifade eden Erdoğan, afet bölgesinde 200 bin konutun inşasına başladıklarını ve 210 bin konut için yerinde dönüşüm başvuruları aldıklarını belirtti.

Esen Kart Desteği Başladı

Erdoğan, depremzedelere yönelik olarak konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlardan sosyal yardım hakları olanlara yönelik her ay 3 bin lira yüklenecek olan Esen Kart dağıtımına başlandığını açıkladı. Bu kartın market alışverişlerinde kullanılacağını belirten Erdoğan, 53 bin 500 vatandaşa Esen Kart dağıtımının halen sürdüğünü ifade etti.

Başvuru Detayları

Erdoğan başvurular ile ilgili detaylı bilgi vermezken, Kızılay’ın açıklamasına göre, Türk Kızılay, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen şehirlerdeki afetzedelere Kızılay Esen Kart ile nakdi destek sağlıyor. Belirlenen afetzedelere temel ihtiyaçlarını kendi tercihleri doğrultusunda karşılamaları amacıyla ulaştırılan Kızılay Esen Kartlara bağışçıların katkılarıyla 1500 lira yükleniyor.

Afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan Türk Kızılay, sosyal yardım planı kapsamındaki faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan ve 1500 lira yüklenecek Kızılay Esen Kartlar da afetzedelere ulaştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kızılay veri tabanından belirlenen ailelere, kartın teslim alınacağı nokta ve zaman dilimi konusunda kısa mesaj yoluyla bilgi veriliyor. Kartlarını teslim alan afetzede aileler, yapılacak yüklemenin ardından Kızılay Esen Kart ile alışverişlerini istedikleri yerden yapabiliyor veya nakit olarak kullanabiliyor.

Bu kart ile afet bölgesindeki esnaflardan alışveriş yapılması sağlanarak yerel ekonomiye katkı sağlanması da amaçlanıyor. Kızılay Esen Kart projesinin, ilerleyen dönemde ise Türkiye’nin tamamında uygulamaya geçirilmesi hedefleniyor.