Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadınlara Destek Programı Başlatıyor

Son yıllarda artan enflasyon nedeniyle harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara destek programı başlatıyor. Kadınların yaş, gelir veya ihtiyaç durumuna bakılmaksızın erişebileceği bir mali katkı sunmayı hedefleyen bakanlık, 10.000 TL destek ödemesi yapacak. Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecek.

Yayın Tarihi: 22.10.2023 14:57
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadınlara Destek Programı Başlatıyor

Son yıllarda artan enflasyon nedeniyle harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık vermeye devam ediyor.

Bakanlık söz konusu destek ödemeleriyle beraber vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmek ve özellikle kadınların maddi sıkıntılarını azaltmak amacıyla önemli bir adım atmaya hazırlanıyor.

KADINLARA DESTEK MÜJDESİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni başlatılacak program kapsamında, kadınların yaş, gelir veya ihtiyaç durumuna bakılmaksızın erişebileceği bir mali katkı sunmayı hedefliyor. Bakanlığın temel hedefi ekonomik sıkıntılar yaşayan kadınlara ekonomik anlamda bir nefes aldırmak ve ailelerin refahını artırmak.

10.000 TL HESAPLARA YATACAK

Söz konusu program kapsamında kadınlara 10 bin TL destek ödemesi yapmayı planlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınların maddi zorluklarını hafifletmeye ve ekonomik güvencelerini artırmayı hedefliyor.

BAŞVURULAR NEREDEN OLACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşı enflasyona ezdirmemek adına devrim niteliğinde bir destek programına hazırlanıyor. Bu programın kapsamında, herhangi bir yaş sınırı olmadan tüm kadınlara 10.000 TL'lik önemli bir finansal katkı sağlanacak. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecek.