Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AJet'in Acil İnişi: Trabzon-Bursa Uçağı İstanbul'a Zorunlu Olarak İndi

AJet'in Trabzon'dan kalkan uçağı, Bursa'ya iniş sırasında sorun yaşadı ve İstanbul Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 16:52
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 16:52

AJet'in Acil İnişi: Trabzon-Bursa Uçağı İstanbul'a Zorunlu Olarak İndi

AJet'in Trabzon-Bursa Uçağı İstanbul'a Acil İniş Gerçekleştirdi

AJet'e ait geçici sefer sayılı uçak, Trabzon'dan saat 10:55'te havalandıktan sonra acil iniş zorunluluğu ile karşı karşıya kaldı. Uçağın iniş takımlarının açılmaması üzerine pilotlar, Bursa Yenişehir Havalimanı'na inemedi.

İstanbul Havalimanı'na Yolculuk

Pisti pas geçen pilotlar, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile iletişime geçerek iniş izni talep etti. Kontrol kulesi, AJet uçağına iniş izni verdi ve ikinci denemede uçağın sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'na ulaşması sağlandı.

Emniyet Tedbirleri

Uçağın iniş yaptığı alana itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yolcular valizlerini almak için İç Hatlar Geliş Terminali'ne yönlendirdiler. İstanbul Havalimanı'ndan Bursa'ya seyahat edecek yolcular karayolu ile ulaştırılacak. Aynı zamanda, Bursa'dan Trabzon'a gidecek yolcular için Ankara'dan bir uçak tahsis edildi.

Yolcunun Deneyimi

Yolculardan Mustafa Yavuz, süreci şöyle anlattı: "Uçak saatinde kalktı ama Bursa Yenişehir Havalimanı'na yaklaşırken iniş yapamadık. Bir anda motorlara gaz verildi ve İznik Gölü'ne yöneldik. Korkulu anlar yaşadım. Yeniden yükseldikten sonra İstanbul'a döndük. Orada da pisti pas geçince tekrar aynı rotaya girdik ve problemsiz bir iniş yaptık. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

AJet'in Trabzon-Bursa uçuşunu gerçekleştiren uçağı, İstanbul Havalimanı'na acil iniş...

AJet'in Trabzon-Bursa uçuşunu gerçekleştiren uçağı, İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.