Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'nın Sincan Kongresi Açıklamaları

Efkan Ala, terörle mücadelenin önemine ve Filistin'deki duruma dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:38

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'nın Sincan Kongresi Açıklamaları

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın Kongre Konuşması

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'nde önemli değerlendirmelerde bulundu. Özellikle TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına vurgu yaparak, "Bütün dünya teröre karşı verdiğimiz mücadeleyi biliyor. Bu saldırının hemen arkasından Suriye ve Irak'ın kuzeyinde inlerine girilerek, o saklandıkları yerler başlarına yıkılarak cevap verilmiştir ve verilmektedir." ifadelerini kullandı.

Şehit Ailelerine Başsağlığı Mesajı

Ala, TUSAŞ saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileterek, yaralı bireylere acil şifalar diledi ve terörün yalnızca Türkiye'de değil, tüm bölgede istikrarı tehdit ettiğini vurguladı.

Filistin'deki İnsani Krize Dikkat Çekildi

Ala, "Gazze'de, Filistin'de olan bitenler tüm dünyanın gözleri önünde cereyan ediyor. Bir yıldan fazladır Gazze'de insanlık bombalanıyor. İnsanlık değerleri, insanlığın vicdanı terör yöntemlerini kullanan Netenyahu hükümeti tarafından yok ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Sorumlulukları

Bir devletin örgüt gibi davranmaması gerektiğini belirten Ala, İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara da dikkat çekti. "Türkiye, Türkiye'den daha büyüktür. Güçlü bir Türkiye'ye sadece Türkiye'nin değil, Gazze'nin de Filistin'in de ihtiyacı var. Fiziki sınırlarımızı biliyoruz ama sorumluluk sınırlarımız çok geniş," dedi.

Kongreye Katılan İsimler

Kongrede, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da birer konuşma yaptı.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala (sol 7), AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta (sağ 7)...

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala (sol 7), AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta (sağ 7) ve AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan (sağ 6), Sinan Şamil San Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Sincan 8. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.