Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akçakoca Açıklarında Keşfedilen Gizemli Demir Kalıntıları

Akçakoca'da zıpkınla balık avlayan bir kişi, deniz tabanında gizemli demir kalıntılarını kayda aldı.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 19:05
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 19:05

Akçakoca Açıklarında Keşfedilen Gizemli Demir Kalıntıları

Akçakoca'da Su Altında Bulunan Gizemli Kalıntılar

Düzce'nin Karadeniz'e uzanan Akçakoca ilçesinde, zıpkınla balık avlayan bir kişi, su altında gözlemlediği demir kalıntılarını video kaydına aldı.

Gürkan Gürbüz'ün Bulduğu Kalıntılar

Paşalar köyü açıklarında avlanan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında yıllar önce fark ettiği büyük demir kalıntılarını zıpkınına bağlı su altı kamerasıyla görüntüledi. Gürbüz, bu kalıntılara ilk kez 8 yıl önce rastladığını ifade etti.

O dönem suyun bulanık olduğunu belirten Gürbüz, "O nedenle ne görüntü alabilmiştim ne de kalıntıları tam olarak görebilmiştim. Ancak son dalışımda su oldukça berraktı, bu yüzden net bir şekilde tüm detayları görebildim ve kameramı açtım," dedi.

Kalıntılar Hakkındaki Teoriler

Gürbüz, deniz tabanındaki kalıntılarla ilgili daha önce çeşitli araştırmalar yaptığını dile getirdi. "Bazı kişiler bunun İkinci Dünya Savaşı'na ait bir denizaltı olabileceğini söylediler. 1944 yıllarında Karadeniz’de üç denizaltının batırıldığını biliyoruz. Acaba biri bu mu, yoksa başka bir gemi batığı mı, bunu tam olarak bilemiyorum," şeklinde konuştu.

Kalıntıların uzunluğunun yaklaşık 20 metre, genişliğinin ise 7 metre civarında olduğunu belirten Gürbüz, "Çok sayıda parça tek parça olarak duruyor, ancak bazıları kuma gömülü olduğu için tam olarak net bir şekilde görünmüyor. Ön kısımda dağınık parçalar vardı ama çoğu bütün halde duruyor," diye ekledi.

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan...

Düzce'nin Karadeniz'e sahili olan Akçakoca ilçesi açıklarında zıpkınla balık avlayan Gürkan Gürbüz, deniz tabanında yıllar önce de gördüğü demir kalıntıları su altı kamerasıyla kaydetti. Gürbüz, AA muhabirine, konuyla ilgili açıklamada bulundu.