Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

AKP'li Ayşe Böhürler, Halk Bankası'na karşı dava açtı

AKP'li Ayşe Böhürler'in şirketi, Halk Bankası'ndan aldığı krediyi ödeyemedi ve banka, şirket adına kayıtlı daireleri icradan sattı. Böhürler, şirkete ve Halk Bankası'na karşı dava açarak ödediği parayı faiziyle geri istedi.

Yayın Tarihi: 22.05.2023 10:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

AKP'li Ayşe Böhürler, Halk Bankası'na karşı dava açtı

Ayşe Böhürler, Halk Bankası'na karşı dava açtı

AKP'nin kurucularından Ayşe Böhürler'in şirketi, Halk Bankası'ndan aldığı krediyi ödeyemedi ve banka, şirket adına kayıtlı daireleri icradan sattı. Böhürler, şirkete ve Halk Bankası'na karşı dava açarak ödediği parayı faiziyle geri istedi. Benzer sorunlar nedeniyle projeleri yarım kalan inşaat firmaları mağdur ettiği on binlerce aile bulunuyor.

Şirket yönlendirdi, banka kredi verdi

Böhürler, 2017 yılında Karmen Yapı AŞ'nin 'Blue Lake' projesinde yatırım amaçlı bir daire satın aldı. Şirket, Böhürler'i anlaşmalı olduğu Halk Bankası'na yönlendirerek kredi kullandırdı. Böhürler, bankaya olan ödemelerini taksitler halinde yapmaya devam etti. Ancak şirket, mali sıkıntıya düşünce satışını yaptığı ancak tapu devrini yapmadığı birçok daireyi bankaya ipotek göstererek kredi çekti. Banka, şirkete verdiği krediyi tahsil edemeyince ipotekli daireleri icradan sattı.

Dava açtı

Böhürler, bankaya olan ödemesini geçen yıl kasım ayında tamamladı. Ancak yaşadığı sorunun çözümü için arayışa girse de sonuç alamadı ve Halk Bankası'na karşı dava açtı. Dava dilekçesinde, bankanın sorumluluğuna işaret edildi ve yapılan ödemenin yasal faizi ile iadesi talep edildi. Yapılacak yargılama sonrası, bankanın haksız bulunması halinde Böhürler'in ödediği 516 bin lirayı faiziyle geri alması gerekecek.