Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Alışverişte Yeni Dönem: Fişler Tarih Oluyor

Alışverişlerde fiş kesme dönemi sona eriyor ve kağıt tüketimini azaltmayı hedefleyen çevreci önlem uygulanıyor. Fransa'da alışveriş sonrası müşterilere kağıt fiş verilme işlemi rafa kaldırıldı. Banka ya da kredi kartı ile yapılan ödemelerdeki makbuzlar için de aynı uygulama geçerli olacak. Ancak, müşteriler fiyatla ilgili şüphelerini gidermek için çıktı talep edebilecekler. Restoranlar, oteller, kuaförler ve otomobil tamirhaneleri gibi işletmelerde ise fatura verilmesi zorunlu olmaya devam edecek.

Yayın Tarihi: 01.08.2023 17:03
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Alışverişte Yeni Dönem: Fişler Tarih Oluyor

Alışverişte yeni dönem: Fişler tarih oluyor

Alışverişler de fiş kesme dönemi sonra eriyor. Faturalar ise, zorunlu olmadıkça basılmayacak. EURONEWS TÜRKÇE'nin haberine göre, Fransa'da alış veriş sonrası müşterilere kağıt fiş verilme işlemi rafa kaldırıldı. Kağıt tüketimini azaltmayı hedefleyen çevreci önlemin banka ya da kredi kartı ile yapılan ödemelerdeki makbuzlar için de geçerli olacağı duyuruldu.

Kağıt fişlerin tamamıyla ortadan kalkmayacağını belirten yetkililer, örneğin müşterilerin fiyatla ilgili şüphelerini gidermek için çıktı talep edebileceğini vurguladı. Ayrıca restoranlar, oteller, kuaförler ve otomobil tamirhaneleri gibi işletmelerde fatura verilmesi zorunlu olmaya devam edecek.