Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Aliyev ve Paşinyan, Barış Anlaşması İçin Müzakerelere Devam Edilmesi Talimatı Verdi

Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına barış anlaşması için müzakereleri hızlandırma talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 16:49
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 16:49

Aliyev ve Paşinyan, Barış Anlaşması İçin Müzakerelere Devam Edilmesi Talimatı Verdi

Aliyev ve Paşinyan, Dışişleri Bakanlarına Müzakere Talimatı Verdi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, iki ülke arasında barış anlaşmasının en kısa sürede tamamlanabilmesi için dışişleri bakanlarına devam etmeleri talimatını verdi.

Kazan'da Önemli Toplantı

Bu talimat, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi kapsamındaki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısında gerçekleşti.

Müzakere Sürecine Katılan İsimler

Toplantıya Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da katıldı. İki taraf arasında barış görüşmeleri, sınır belirleme süreçleri ve diğer önemli konular gündeme alındı. Barış Anlaşması İçin Hızlı Adımlar

Aliyev ve Paşinyan, dışişleri bakanlarına verdikleri talimatta, barış anlaşmasının imzalanmasının bir an önce gerçekleştirilmesine yönelik müzakerelerin hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda)...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev (sağda) ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan (solda), Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'ndeki "Genişletilmiş BRICS+" toplantısı kapsamında bir araya geldi.