Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Eser Ele Geçirildi

Mamak'ta düzenlenen operasyonla yurt dışına kaçırılmaya çalışılan tarihi eserler başarıyla ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 12:19
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 12:19

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Eser Ele Geçirildi

Ankara'da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Ankara'nın Mamak ilçesinde gerçekleştirilen bir operasyon neticesinde, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Operasyonun Detayları

Edinilen bilgilere göre, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışına kaçırılması planlanan çok sayıda tarihi eser olduğunu tespit etmesi üzerine harekete geçti.

Yapılan çalışmalar neticesinde, bir şahsın ikametinin alt katındaki boş daireyi tarihi eserleri depolamak için kullandığı belirlendi.

Ele Geçirilen Eserler

Düzenlenen operasyonda, Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait bir sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili ve Roma ile Osmanlı dönemlerine ait 6 obje bulundu.

Gözaltı ve Eserlerin Durumu

Operasyon sonucunda bir kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen tarihi eserler Ankara'daki Etnografya Müzesi Müdürlüğüne teslim edildi.

Bu operasyon, tarihi eser kaçakçılığına karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda...

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.