Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ankara Semalarında Meteor Düştü

Gece saatlerinde Ankara semalarında meteor düştü. Meteoroloji uzmanlarının açıkladığı meteor düşüşü kameralara yansıdı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Yayın Tarihi: 10.09.2023 12:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ankara Semalarında Meteor Düştü

Ankara Semalarında Meteor Düştü

Sosyal medyada, gece saatlerinde Ankara çevresine meteor düştüğü duyuruldu. @EnginCorlu tarafından yapılan paylaşım, “23.39’da Ankara semalarından gözlenen meteor” başlığıyla yayınlanırken, yabancı haber sitesi BNN Network de olayı, yine bir sosyal medyada kullanıcısının ifadeleri ve çektiği fotoğraf eşliğinde duyurdu. Konuyla ilgili resmi makanlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Meteor Düşüşü Ankara'da Görüldü

Meteor düşüşü bu kez Ankara'da görüldü. Semada hızlıca görülüp gözden kayboldu Meteoroloji uzmanlarının açıkladığı meteor düşüşü dün akşam saatlerinde gerçekleşti. Meteorlar, Ankara ve çevresindeki illerde kameralara yansıdı.

Meteor Nedir?

Asteroit gibi çeşitli gök cisimlerinden kopan irili ufaklı kaya parçalarının çekim kuvvetlerinin etkisiyle zaman zaman dünyanın yörüngesiyle kesişerek büyük bir hızla atmosfere girebiliyor. Gece saatlerinde Türkiye'de meteor düşüşü kameralara yansıdı. Ankara ve çevre illerde görülen meteor düşüşü gökyüzünde böyle görüntülendi. Düşen meteor parçasının çok net ve parlak bir şekilde görüldüğü dikkat çekti.