Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Antalya'nın Kaş ilçesinde Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir yürüyüş düzenlendi.

Yayın Tarihi: 27.10.2024 22:30
Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 22:30

Antalya'da Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Antalya'da "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" Düzenlendi

Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında anlam dolu bir yürüyüş gerçekleştirildi. "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü", Kaş Kaymakamlığı tarafından düzenlendi.

Yürüyüş Rotası ve Amaç

Bu etkinlik, Birinci Dünya Savaşı sırasında Kaş açıklarında bulunan İngiliz uçak gemisi Ben My Chree'yi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in bataryalarının taşındığı ve o dönem "topçu rotası" olarak bilinen Topçu Dostluk ve Barış Yolu üzerinde yapıldı. Yaklaşık 14 kilometrelik bir parkurda gerçekleşen yürüyüş, katılımcılara tarihi bir yolculuk yaşattı.

Vali ve Protokolün Katılımı

Yürüyüşe Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaş Kaymakamı Tevfik Kumbasar, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, milli değerleri onurlandırarak büyük bir birliktelik sergiledi.

Çelenk Töreni ve Dalgıçlar

Gelibolu mevkisinde başlangıcı yapılan yürüyüş, Kepez Tepesi üzerinde son buldu. Yürüyüşün ardından Limanağzı Koyu'ndan deniz araçları ile hareket eden Vali Şahin ve protokol üyeleri, Beş Adalar mevkisinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehidin anısına denize çelenk bıraktı. Bu anma sırasında 37 dalgıç da su altından Türk bayraklarıyla yüzeye çıkarak anlam dolu bir gösteri gerçekleştirdi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla...

Antalya'nın Kaş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü dolayısıyla "Ecdadın Yolunda Cumhuriyet'e Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından Antalya Valisi Hulusi Şahin ve beraberindekiler, Beş adalar mevkisinde Meis taarruzunda hayatını kaybeden 37 şehit anısına denize çelenk bıraktı. Bu esnada 37 dalgıç da su altından Türk bayraklarıyla yüzeye çıktı.