Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Endemik Bitkilerin Korunması İçin Yeni Proje

Kemer'de sürdürülebilirlik projesi başlatıldı, endemik bitkilerin korunması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:31
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:31

Antalya'da Endemik Bitkilerin Korunması İçin Yeni Proje

Antalya'da Endemik Bitkilerin Korunması İçin Yeni Proje

Antalya'nın Kemer ilçesinde, bölgenin endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması amacıyla bir sürdürülebilirlik projesi başlatıldı. Bu proje, Ela Excellence Resort Belek'in Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor.

Projenin Amaçları

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, proje tanıtımında yaptığı açıklamada, "Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunmasını ve çoğaltılmasını sağlayacak projeyle, bu özgün türlerin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilimsel Araştırmalara Katkı

ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz de projeyle, Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin belirlenip haritalandırılacağını belirtti. "Korunması önemli olan nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin korunması ile sürdürülebilir bir turizm geliştirilmesine katkı sağlanacaktır" dedi.

Yerel Halkın Bilinçlendirilmesi

Projenin, yerel halkın çevre bilincini artırmaya yönelik önemli adımlar atacağını vurgulayan Deniz, doğal güzelliklerin korunmasının yanı sıra bilimsel araştırmalara da katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ela Excellence Resort Belek'in Katkıları

Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, sürdürülebilir turizme verdikleri büyük önemi vurgulayarak, otelin geniş bahçelerinde zeytin ağaçları ve endemik bitki türlerinin yer aldığını açıkladı.

Bu projede yer alan tüm paydaşlar, Kemer'in eşsiz biyoçeşitliliğini koruma ve gelecek nesiller için bu mirası sürdürme hedefi ile çalışmalarına hız kesmeden devam edecekler.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek...

Antalya'nın Kemer ilçesindeki endemik bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması için proje başlatıldı. Ela Excellence Resort Belek'in biyolojik çeşitliliği korumak ve sürdürülebilir turizmi desteklemek amacıyla Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği yaptığı proje tanıtıldı.