Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtıldı

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, Antalya'da tanıtıldı. 2029'da dünya şampiyonası için adaylık vurgusu yapıldı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 11:39

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Tanıtıldı

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi'nin Tanıtımı

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, bu yıl dördüncü kez düzenlenmek üzere Antalya'da tanıtıldı. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.

Antalya Valisi'nden Destek Mesajı

Tanıtım toplantısında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin bisiklet sporuna olan uygunluğuna dikkat çekti. Antalya'nın bisiklet dostu otel sayısının 30'a ulaştığını belirten Şahin, şunları söyledi: "350'yi aşkın otel ve 2.500 civarı turizm işletmesi bulunan bir şehirde, böyle etkinliklerin sponsorlarının bulunuş olması gerekiyor. 2029 yılında Gran Fondo Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için hazırız."

Organizasyonun Büyüklüğü ve Hedefler

Mooves Event firma yetkilisi ve Organizasyon Komite Başkanı Necdet Alkandemir ise Gran Fondo yarışlarının 1970 yılında İtalya'da başladığını ve şu anda 56 ülkede düzenlendiğini ifade etti. Alkandemir, "Bisiklet turizmi önem kazanmaya devam ediyor. 2029 yılında UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı Antalya'ya kazandırmak istiyoruz. Bu doğrultuda başvurularımızı yaptık ve yerel yönetimlerle sponsorlarımızın desteğine güveniyoruz," dedi.

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi Ayrıntıları

Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, Kilit Group bünyesindeki Nirvana Hotels'in ana sponsorluğunda, 14-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlik, uzun parkur 98 kilometre, kısa parkur 66 kilometre ve zamana karşı 20 kilometre etapları ile birlikte 66 kilometre para bisiklet parkurundan oluşuyor. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın da desteğiyle düzenlenen bu prestijli organizasyon, bisikletseverler için önemli bir fırsat sunuyor.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol...

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü organize edilen amatör yol bisiklet yarışı "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"nin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel'de gerçekleştirildi.