Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple, Hindistan Pazarında Büyük Artış Bekliyor

Analist, Güney Asya pazarının Apple için öneminin önümüzdeki yıl belirgin şekilde artacağını öngörüyor. Apple'ın uygun koşullara bağlı olarak Hindistan yapımı iPhone sevkiyatlarını önümüzdeki yıla kadar küresel toplamın %20 ila %25'ini oluşturacak şekilde artıracağını söyledi.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 10:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Apple, Hindistan Pazarında Büyük Artış Bekliyor

Analist, Güney Asya pazarının Apple için öneminin önümüzdeki yıl belirgin şekilde artacağını öngörüyor.

TF International Securities'ten Ming-Chi Kuo çarşamba günü yaptığı açıklamada, Apple'ın uygun koşullara bağlı olarak Hindistan yapımı iPhone sevkiyatlarını önümüzdeki yıla kadar küresel toplamın %20 ila %25'ini oluşturacak şekilde artıracağını söyledi.

Kuo'nun tahmini, JPMorgan'ın geçen yıl yaptığı ve Apple'ın 2025 yılına kadar toplam iPhone üretiminin %25'ini Hindistan'a kaydırabileceğini öne süren daha önceki bir tahminle örtüşüyor.

Apple'ın tedarik zincirini çok iyi anlaması ve henüz kamuya açıklanmayan çok sayıda ayrıntıyı açıklamasıyla ün kazanan Kuo, Foxconn'un şu anda Hindistan'ın iPhone üretim kapasitesinin %75 ila %80'ine 'sahip' olduğunu söyledi.

Hintli holding Tata Group'un ülkede satın aldığı Wistron üretim hattında iPhone üretimine başlamasıyla bu dinamiğin bir miktar değişmesi bekleniyor.

Hindistan üretimi iPhone modelleri Türkiye'ye geliyor!

Hindistan giderek Apple için önemli bir pazar haline geliyor. iPhone üreticisi bu yıl Hindistan'da ilk iki resmi perakende mağazasını açtı ve ülkedeki hizmet portföyünü genişletmeyi hedefliyor.

Yaklaşık beş yıl önce Hindistan'da iPhone'ların montajına başlayan Apple, aynı zamanda daha fazla Hintlinin cep telefonlarını satın alması için ikna etmeye de başlıyor.

Araştırma firması Counterpoint çarşamba günü yaptığı açıklamada, Cupertino firmasının Temmuz ve Eylül ayları arasında Hindistan'a 2,5 milyondan fazla iPhone sevk ettiğini belirterek, bunun Apple'ın Güney Asya pazarında şimdiye kadarki en iyi çeyreği olduğunu söyledi.

Önümüzdeki yıl Hindistan'da üretimi gerçekleşen iPhone modellerinin Türkiye başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde de satışa sunulacağı belirtiliyor.