Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple, iOS 17 RC Güncellemesini Yayınladı

Apple, iPhone'lar için iOS 17'nin aday sürümü olan iOS 17 RC güncellemesini yayınladı. AirPods Pro 2 kulaklık için yeni ses özellikleri getirildi. Ayrıca, ikinci nesil AirPods Pro için yeni dinleme modları ve yazılım güncellemeleri sunuldu.

Yayın Tarihi: 19.09.2023 00:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Apple, iOS 17 RC Güncellemesini Yayınladı

Apple, iOS 17 RC Güncellemesini Yayınladı

Apple geçtiğimiz günlerde iPhone'lar için iOS 17'nin aday sürümü olan iOS 17 RC güncellemesini yayınladı. Resmi sürüm öncesi yayınlanan bu güncelleme ile yeni zil sesleri gelirken AirPods Pro 2 kulaklık için de önemli özellikler getirildi.

AIRPODS PRO 2 İÇİN YENİ SES ÖZELLİKLERİ GELDİ

Gelen özelliklerden biri "Uyarlanabilir Ses Çalma". Gürültü azaltmanın daha rahat kullanılması için bir dizi özellik içerir. Örneğin "Uyarlanabilir Modun" kendisi çevre koşullarına bağlı olarak gürültü azaltmayı "şeffaflığa" veya tam tersine çevirebiliyor. "Özel Ses Düzeyi" kulaklığın müziğin ses düzeyini kullanıcının etrafındaki gürültüye göre ayarlamasına olanak tanır.

Diğer şeylerin yanı sıra kulaklıklar cihazlar arasında daha hızlı geçiş yapıyor ve iPhone'daki bağlantı penceresi de artık karanlık temayı destekliyor. Son olarak bu güncellemenin yapı numarası da 6A301.

YENİ DİNLEME MODLARI VE YAZILIM GÜNCELLEMELERİ

Apple'ın ikinci nesil AirPods Pro'su, birisiyle konuşmaya başladığınızda dinlediğiniz şeyin ses düzeyini otomatik olarak kısma yeteneği de dahil olmak üzere yeni dinleme modlarının kilidini açan büyük yazılım güncellemesini hayata geçirdi. Yazılım güncellemesine ek olarak şirket, ikinci nesil kulaklıklar için daha iyi toza, tere ve suya dayanıklı yeni bir USB-C şarj kutusunu da piyasaya sürüyor. Ancak USB-C kasası tek başına satın alınamıyor. Sadece 249 ABD dolarına yeni AirPods Pro satın alındığında kullanılabiliyor. Ancak iyi haber şu ki, Apple'ın yazılım güncellemeleri tüm ikinci nesil AirPods Pro'lar için mevcut ve genel dinleme deneyiminde büyük yükseltmeler sunuyor. Yazılım iyileştirmeleri üç kategoriye ayrıldı: Konuşma Farkındalığı, Uyarlanabilir Ses ve Kişiselleştirilmiş Ses Düzeyi.

Teknoloji editörü Daniel Howley'in haberine göre, Konuşma Farkındalığı, AirPods Pro'ya eklenen en iyi eklenti. Dinlenilen şeyin sesini otomatik olarak kısıyor ve konuşmaya başlandığında karşınızdaki insanların seslerini artırıyor. Konuşma Farkındalığı, birkaç kelime konuştuğunuzda dinlediğiniz şeyin sesini anında azaltarak bunu tamamen ortadan kaldırır. Özelliğin ne kadar iyi çalıştığının hemen hemen şaşırtıcı olduğu belirtildi.