Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Apple Vision Pro'nun Daha Ucuz Bir Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

Apple, 2024'ün başlarında satışa sunulacak olan Vision Pro'nun daha düşük maliyetli bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bu versiyon, bazı özelliklerden yoksun olacak ve daha uygun bir fiyat aralığına sahip olacak.

Yayın Tarihi: 17.10.2023 12:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Apple Vision Pro'nun Daha Ucuz Bir Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

Apple Vision Pro'nun Daha Ucuz Bir Versiyonu Üzerinde Çalışıyor

Apple, karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun 3500 dolarlık fiyatıyla 2024'ün başlarında satışa sunulacağını duyurmuştu. Şirketin daha düşük maliyetli yeni bir Vision Pro çıkarmayı düşündüğü kaydedildi. Apple, WWDC 2023'te karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu kullanıcılara tanıtmış, gelecek yıl cihazın 3500 dolarlık fiyatıyla satışa çıkacağını duyurmuştu.

Apple kullanıcıları ise bu fiyatın çok fazla olduğuna dair yorumlar yapmıştı. Bloomberg'in haberine göre, Apple daha ucuz bir Vision Pro çıkarırsa muhtemelen bu cihazın bazı özelliklerden yoksun olacağı belirtildi. Daha az harici kamera, EyeSight özelliği olmayan ve Mac çipi yerine mevcut iPhone çipini kullanan sadeleştirilmiş bir versiyon olacağı belirtildi.

Apple'ın bu seçenekleri, maliyeti daha düşük bir model için 1.500 ila 2.500 dolar arasına indirmenin yolları olarak değerlendiriyor. 2024'te satışa sunulacak olan Apple Vision Pro'nun fiyatı ise 3500 dolar olarak duyurulmuştu. Maliyeti ucuz Vision Pro'da daha düşük çözünürlüklü ekranlar kullanılacağı belirtildi.

Apple Vision Pro'nun Uygun Fiyatlı Versiyonu

WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan Apple Vision Pro, Apple'ın 2014'ten bu yana ilk yeni ana ürün serisi olmuştu. Birçok kişi bu yeni Apple ürününü karma gerçeklik başlığı veya gözlüğü olarak isimlendirmeyi tercih etse de Apple onu "uzamsal bilgisayar" olarak nitelendirdi. Apple Vision Pro daha piyasaya çıkmadan ise (gelecek yılın başlarında ABD'de satışa sunulacak) Vision Pro'nun daha uygun fiyatlı olacağı söylenen bir versiyonuna dair söylentiler dolaşmaya başladı. Bunlardan en dikkat çekici olanı belki de sonuncusu oldu. Çünkü o iddiada uygun fiyatlı Apple Vision Pro'nun bazı özelliklerden yoksun olacağı söyleniyor.

Uygun Fiyatlı Apple Vision Pro İle İlgili Dikkat Çeken İddia!

Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple'ın Vision Pro başlığının uygun fiyatlı versiyonu EyeSight (kullanıcının gözlerini gösteren harici ekran) ve M serisi çip gibi özelliklerden yoksun olacak, daha az harici kamera ve sensör içerecek. Üründe daha düşük çözünürlüklü ekranlar ve iPhone işlemcisi kullanılacak. Böylece maliyetin düşürülmesi hedeflenecek.

Apple'ın bu ürünü ise 1.500 ila 2.500 dolar arasında fiyatlandırmayı tartıştığı iddia ediliyor. Bu noktada önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek olan Vision Pro'nun ilk versiyonun fiyatının ise 3.500 dolar olarak açıklandığını belirtelim.

2. Nesil Vision Pro Yolda Mı?

Öte yandan iddia sahibi, Apple'ın daha ucuz bir model geliştirmenin yanı sıra, Vision Pro'nun ikinci nesil bir versiyonu üzerinde çalıştığını da öne sürdü. Gurman'a göre bu tam donanımlı başlık, tüm özelliklere sahip olacak ancak ilk versiyona göre daha küçük ve daha hafif olacak. Böylece giyilmesi daha rahat olacak. Gurman, şirketin ayrıca reçeteli lensleri doğrudan cihaza entegre ederek tasarımı basitleştirmek istediğini de iddia etti. Buna karşın ilk Vision Pro ise optik bileşen üreticisi Zeiss'ın lens eklerini kullanacak.