Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Artvin ve Rize'nin Alternatif Turizm Potansiyeli

Kaçkar Turizm Birliği toplantısında Artvin ve Rize'nin eşsiz doğası ve turizm potansiyeli ele alındı.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 15:30
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 15:30

Artvin ve Rize'nin Alternatif Turizm Potansiyeli

Artvin ve Rize'de Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı

Artvin, Kaçkar Turizm Birliği toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantı, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirildi. Artvin Valisi Turan Ergün, yaptığı konuşmada, Artvin ve Rize'nin kültürel zenginlikleri ve doğasıyla dikkat çeken turizm destinasyonları olduğunu belirtti.

Alternatif Turizmde Olmazsa Olmazız

Ergün, bölgenin eşsiz güzellikleriyle alternatif turizmde alternatifsiz olduğunu vurgulayarak, "Kaçkar Turizm Birliği ile doğa harikası bu iki şehirde turizmin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Amacımız zengin potansiyelimizi kullanarak bölgemizi ulusal ve uluslararası alanda hak ettiği yere taşımaktır," dedi.

Kaçkar Dağları ve Havalimanı Dikkat Çekti

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise konuşmasında, Artvin ve Rize'nin ortak değerinin Kaçkar Dağları olduğunu belirtirken, bu bölgenin kıymetinin yeni yeni keşfedildiğini ifade etti. Baydaş, "Bizi diğer şehirlerden ayıran özellikler, doğamız, dağlarımız ve yaylalarımızdır. Kaçkar Turizm Birliği bu konuda önemli bir role sahiptir," dedi.

Turizmde Ciddi Mesafeler Aldık

Baydaş, geçtiğimiz yıl Rize Artvin Havalimanı'nın 1 milyonuncu yolcusunu karşıladıklarını belirterek, "Önümüzdeki yıl seferlerin arttırılmasıyla yolcu sayımızın 1,5 milyonun üzerine çıkmasını bekliyoruz," şeklinde konuştu.

Gelecek Projeler

Toplantıda, 180 kilometrelik bir ultra maratonun Kaçkar Dağları etrafında yapılması planlarından da bahsedildi. DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız ve diğer ilgililerin katıldığı toplantıda, Kaçkar Turizm Birliği'nin 2025 yılı bütçesi de değerlendirildi.

Artvin'de, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundaki...

Artvin'de, Kaçkar Turizm Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. DSİ 26. Bölge Müdürlüğü Salonundaki toplantıya, Artvin Valisi Turan Ergün (sol 4) Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, (sol 5) DSİ Bölge Müdürü Sinan Yıldız (sol 3) Rize ve Artvin İl Genel Meclisi üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.