Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ASELSAN Konya'nın İlk AR-GE Ürünleri SAHA EXPO'da Tanıtıldı

ASELSAN Konya, SAHA EXPO'da MAKS OBA 40 ve AKONS Serisi ürünlerini tanıttı, yenilikçi çözümleri ile ilgileri üzerine topladı.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:59
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:59

ASELSAN Konya'nın İlk AR-GE Ürünleri SAHA EXPO'da Tanıtıldı

ASELSAN Konya, SAHA EXPO'da İlk AR-GE Ürünlerini Sergiledi

ASELSAN Konya, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda ilk araştırma-geliştirme ürünlerini tanıttı. Bu ürünler arasında dikkat çekenler, "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi" akıllı silah yönetim ve nişangah sistemleri oldu.

MAKS OBA 40 ve AKONS Serisi Ürünleri

Şirketin sergilediği yenilikçi ürünler, savaş alanındaki askerlerin performansını artırmaya yönelik çözümler sunuyor. MAKS OBA 40, hafif yapısı ve ergonomik tasarımı sayesinde askerlerin operasyonel çevikliğini artırıyor.

AKONS Serisi: Akıllı Silah Yönetim Sistemleri

Öte yandan, AKONS Serisi, askeri birliklerin etkinliğini artırmak amacıyla tasarlandı. Bu sistem, dört farklı modelden oluşuyor: AKONS-L, AKONS, AKONS-H ve AKONS Pan-Tilt. Özellikle AKONS-L, minimum eğitim gereksinimi ile operasyonel süreçleri optimize ediyor.

Yüksek Teknoloji ile Hedefe Ulaşım

AKONS ve AKONS-H modelleri ise piyade ve keskin nişancılar için geliştirilmiş, balistik hesaplamalar, meteorolojik veriler ve lazer mesafe ölçümleri yapabilen nişangah sistemleridir. Bu teknoloji, askerlerin hedeflerine daha yüksek isabetle ulaşmalarını sağlıyor.

Fuar ve Destekler

ASELSAN Konya, bu yeniliklerle Türkiye’nin savunma sanayisindeki teknolojik gücünü artırmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve 6 bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) destekleriyle gerçekleştirilen fuar, Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortaklığında 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor.

ASELSAN Konya, ilk AR-GE ürünleri "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi" akıllı silah...

ASELSAN Konya, ilk AR-GE ürünleri "MAKS OBA 40" otomatik bomba atar ve "AKONS Serisi" akıllı silah yönetim ve nişangah sistemlerini SAHA EXPO Fuarı'nda ziyaretçilerle buluşturdu.