Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ATM İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Acil Durumlar

Bankaların sunduğu birçok hizmet mevcut. Fatura yatırmak, harç ödemek, taksitlerin yatırılması, hesap açılması, hesap kapatılması, kredi alınması, emeklilik veya sosyal sigorta işlemleri, mevduat veya faizli hesap işlemleri, mali danışmalık ve daha sayabileceğimiz birçok farklı alanda bizler bankalardan faydalanıyoruz. ATM işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler ve acil durumlar hakkında bilgi sahibi olun.

Yayın Tarihi: 05.06.2023 23:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ATM İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Acil Durumlar

Bankaların Sunduğu Hizmetler

Bankalar hayatımızın en önemli kısmında yer almaktadır. Telefon, internet, bankaların online uygulamaları, banka şubeleri veya ATM’ler… Bankacılık sistemi müşterilerinin kendilerine daha kolay ulaşabilmesi için her imkanı sağlamaktadır. Birçok farklı alanda bizler bankalardan faydalanıyoruz.

ATM'de Kartım Sıkıştı Ne Yapabilirim?

ATM'ler, bilgisayar destekli makineler. Kartın ve paranın ATM sıkışması, en sık yaşanan sorunlardan biri. İlk olarak kartı çıkarmaya çalışmayın ve hemen kartın sıkıştığı ATM'nin müşteri hizmetlerini arayarak durumu bildirin. Kartın sıkışması müşteri hizmetlerini aradığınızda ilgili bankanın numarasından aramanız gerekiyor.

ATM'de Sıkışan Paramı Nasıl Geri Alabilirim?

Yetkili kişi gelinceye kadar muhakkak ATM başında bekleyin. Yetkili kişi işlemini yaptıktan sonra kart iptali gerçekleşince oradan ayrılabilirsiniz.

ATM'den Para Çekerken ve Para Yatırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kart şifrenizi başkalarının göremeyeceği şekilde, tuş panelini diğer elinizle kapatın. İşlem yaptığınız ATM panelinde her zamankinden farklı bir durum varsa bankanın müşteri hizmetlerini arayarak bankayı bilgilendirin. Banka ya da kredi kartı şifrenizi belirlerken kolay tahmin edilebilecek numaraları seçmeyin.

Acil Uyarılar

ATM işlemlerinde kart şifrenizi gizli tutun ve panelde herhangi bir farklılık fark ederseniz bankayı bilgilendirin. Şifre belirlerken tahmin edilebilecek numaraları seçmeyin.