Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Faiz Kararı ve Bankalara Çağrı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Merkez Bankası'nın politika faizine ilişkin kararını finansal istikrarı sağlama yolunda atılmış bir adım olarak değerlendirirken, özel bankalara hitaben yazılı bir açıklama yaparak kredi musluklarını açmaları gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 22.06.2023 21:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Faiz Kararı ve Bankalara Çağrı

ATO Başkanı Gürsel Baran'dan Faiz Kararı ve Bankalara Çağrı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Para Politikası Kurulu’nun faiz kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Baran, açıklamasında Merkez Bankası'nın politika faizine ilişkin kararının finansal istikrarı sağlama yolunda atılmış bir adım olduğunu belirtti.

Öte yandan, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, özel bankalara hitaben yazılı bir açıklama yaparak, kredi musluklarını açmaları gerektiğini belirtti. Baran, bankalara seslenerek kredi musluklarını ne zaman açacaklarını sordu ve kredilerin işler hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

22 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı merakla beklenirken, ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini en az yüzde 15 seviyesine yükseltmesini bekliyorlar. Bankaların bu faiz kararının ardından kredi politikalarını nasıl şekillendireceği ise önemli bir konu olarak gündemde yer alıyor.