Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya ve Yeni Zelanda Hisse Senetleri Değer Kazanırken, Asya Piyasaları Yükselişe Geçti

Avustralya hisseleri değer kazanırken, Yeni Zelanda doları zayıfladı. Çin ekonomisi beklenenden daha güçlü büyüme gösterdi. Asya piyasaları düşüşleri telafi etti.

Yayın Tarihi: 18.10.2023 07:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Avustralya ve Yeni Zelanda Hisse Senetleri Değer Kazanırken, Asya Piyasaları Yükselişe Geçti

Avustralya ve Yeni Zelanda Hisse Senetleri

Avustralya hisseleri, yatırımcıların merkez bankasının son politika toplantısı tutanaklarını değerlendirmesiyle değer kazanırken, Yeni Zelanda doları, hafta sonundaki seçimlerden bu yana ilk kez görülen enflasyon verisinin ardından zayıfladı. Yeni Zelanda'nın enflasyon oranı iki yılın en düşük seviyesine gerileyerek üçüncü çeyrekte yüzde 5,6'ya geriledi. Avustralya Merkez Bankası'nın tutanakları, merkez bankasının Ekim para politikası toplantısında gösterge borç verme faiz oranlarını yüzde 4,1'de tutmasının gerekçesini detaylandırıyor; bu oranlar art arda dördüncü aydır değişmeden kaldı. Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,49 yükselirken Yeni Zelanda doları yüzde 0,4 zayıfladı.

Asya Piyasaları

Asya piyasaları, Çin'den gelen ekonomik verilerin beklenenden daha güçlü büyüme göstermesinin ardından Çarşamba günü seansın başındaki bazı düşüşleri telafi etti. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Çin, Temmuz-Eylül çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 4,9 büyüme kaydetti. Ekonomistler ülke ekonomisinin yüzde 4,4 oranında büyüme raporlamasını bekliyorlardı. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi de Eylül ayı için beklenenden yüksek perakende satış verileri açıkladı ve kentsel işsizlik oranı geçen ay yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledi.