Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya'da Pansiyonda Çıkan Yangın Sonucu Turistler Şans Eseri Hayatta Kaldı

Avustralya'da bir pansiyonda çıkan yangın neredeyse trajik ölümlere neden olacaktı. Pansiyonda meydana gelen lityum pil patlamasından sonra iki turist şans eseri hayatta kaldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Fransız gezginler çarşamba günü Sidney’deki Mad Monkey pansiyonundaki odalarının dışında aniden koşmaya başlıyorlar. Turistlerin hemen arkasında ise alevler görülüyor. Yetkililer, Fransız turistlerden birinin bacağında hafif yanıklar oluştuğunu ancak kimsenin ciddi şekilde yaralanmadığını söyledi. Yangının çıkma nedeninin ise oda içinde şarj edilen bir lityum pil olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 18:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Avustralya'da Pansiyonda Çıkan Yangın Sonucu Turistler Şans Eseri Hayatta Kaldı

Avustralya’da bir pansiyonda çıkan yangın neredeyse trajik ölümlere neden olacaktı.

Pansiyonda meydana gelen lityum pil patlamasından sonra iki turist şans eseri hayatta kaldı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde; Fransız gezginler çarşamba günü Sidney’deki Mad Monkey pansiyonundaki odalarının dışında aniden koşmaya başlıyorlar. Turistlerin hemen arkasında ise alevler görülüyor.

Yerel basının haberlerine göre, onlarca itfaiyeci şiddetli yangınla mücadele ederken, patlamanın yaşandığı Potts Point semtindeki 70 kişi de binalarından ayrılarak sokağa çıkmak zorunda kaldı.

Patlamadan sadece birkaç saniye önce… Pansiyonun bir başka konuğu olan Mark Petrie yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor: “Gerçekten sadece temel ihtiyaçlarımı aldım; pasaport, telefon ve dizüstü bilgisayarım vardı. Merdivenlerden aşağı doğru yürüdüm. Böyle bir durumda ilk başta tepki vermiyorsunuz ki bu kötü bir şey. Ama sonra duman kokusu almaya başlıyorsunuz ve ‘Tamam, hemen gitmeliyiz’ diyorsunuz.”

Yetkililer, Fransız turistlerden birinin bacağında hafif yanıklar oluştuğunu ancak kimsenin ciddi şekilde yaralanmadığını söyledi.

Fire and Rescue New South Wales Müdürü Grant Rice, basına yaptığı açıklamada, “Herkesi çok hızlı bir şekilde binadan tahliye ettik, bu da itfaiyecilerin içeri girip yangını çok hızlı bir şekilde kontrol etmesine yardımcı oldu” dedi.

Yetkililer, Fransız turistlerden birinin yangın söndürücüyle alevleri söndürmeye çalıştığını ancak itfaiye ekipleri gelmeden yangını kontrol altına alamadığını söyledi.

Yangının çıkma nedeninin ise oda içinde şarj edilen bir lityum pil olduğu belirtildi. Bu yıl şu ana kadar Yeni Güney Galler’de pille ilgili 149 yangının çıkmış olması dikkat çekiyor.