Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralyalı Tanık Türkiye'de Eygi'nin Katledilmesiyle İlgili İfade Verecek

Aktivist Eygi'nin Batı Şeria'da katledilmesine dair Avustralyalı tanık Türkiye'ye geldi, suç duyurusunda bulunuldu.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 00:31
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 00:31

Avustralyalı Tanık Türkiye'de Eygi'nin Katledilmesiyle İlgili İfade Verecek

Eygi'nin Katledilmesi Üzerine Yeni Gelişmeler

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledilmesiyle ilgili olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verecek Avustralyalı tanık Helen Maria O'Sullivan, Türkiye'ye geldi.

Yeryüzü Avukatları Derneği'nden Suç Duyurusu

Eygi'nin öldürülmesi sonrası Yeryüzü Avukatları Derneği, İsrailli yetkililer hakkında "kasten öldürme" suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. O'Sullivan, Eygi'nin son anlarında yanında bulunduğunu belirterek, "İsrail'in bunun bir hata olduğuna dair tüm söylemleri, açıkça bir yalan ifadesidir. Bu bir infazdı ve kasıtlıydı." dedi.

O'Sullivan'ın İfadesi

O'Sullivan, İsrailli yetkililerin amacının, uluslararası gönüllüleri korkutmak olduğunu ifade etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptıkları suç duyurusunu hatırlatan O'Sullivan, "Türk Devleti'nin de bu konuda bir suç duyurusu vardı, iki dosya birleşti. Olayın birincil tanığı olarak sözlü ifademi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına vermek üzere Türkiye'ye geldim." şeklinde konuştu.

Barışçıl Gösteri Sırasında Vurulmuştu

Hatırlatmak gerekirse, Eygi, Batı Şeria'da Filistinlilere destek amacıyla düzenlenen barışçıl bir gösteri sırasında İsrail askerleri tarafından vuruldu. Başından aldığı kurşun yarasıyla ağır yaralanan Eygi, hastaneye kaldırıldı fakat maalesef 6 Eylül'de hayatını kaybetti. Cenazesi 14 Eylül'de Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verildi.

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli...

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin işgal altındaki Batı Şeria'da katledilmesine ilişkin İsrailli yetkililer hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu kapsamında ifade verecek Avustralyalı tanık Helen Maria O'Sullivan, Türkiye'ye geldi.