Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Avustralya'nın En Zengin İş İnsanlarından Gurner Group CEO'sunun İşçilere Yaptığı Tartışmalı Açıklama

Avustralya'nın en zengin iş insanlarından biri olan Gurner Group CEO'su Tim Gurner'ın işçilerle ilgili yaptığı açıklama hem iş dünyasında hem de sosyal medyada adeta deprem etkisi yarattı. Multi milyoner gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı ancak açıklamaları dünya genelinde gazetelerin manşetlerini süsledi.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 17:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Avustralya'nın En Zengin İş İnsanlarından Gurner Group CEO'sunun İşçilere Yaptığı Tartışmalı Açıklama

Avustralya'nın en zengin iş insanlarından biri olan Gurner Group CEO'su Tim Gurner'ın işçilerle ilgili yaptığı açıklama hem iş dünyasında hem de sosyal medyada adeta deprem etkisi yarattı.

Multi milyoner gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kaldı ancak açıklamaları dünya genelinde gazetelerin manşetlerini süsledi.

İşçilere Patronları İçin Çalıştıkları Hatırlatılmalı

Gurner, Salı günü Australian Financial Review'un Emlak Zirvesi'nde yaptığı konuşmada koronavirüs pandemisinin çalışanların tutumunu değiştirdiğini öne sürerek işçilere 'patronları için çalıştıklarının hatırlatılması' gerektiğini söyledi.

İşsizliğin Yüzde 40-50 Artmasını İstiyorum

İşçileri 'kibirli' olmakla suçlayan CEO, iş dünyasındaki en büyük sorunun çalışanların patronlarının onlara sahip olduğu için ne kadar şanslı olduğunu düşünmeleri olduğunu öne sürerek, işsizliğin yüzde 40-50 arttığını görmek istediğini bu sayede de işçilerin terbiye olacağını ve bir işleri olduğu için ne kadar şanslı olduklarını hatırlayacağını söyledi.

Tepki Yağdı

Zengin iş insanının açıklaması internette yayınlandığı anda 20 milyondan fazla kez izlendi ve kısa sürede viral hale geldi.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken, Twitter yorumcularından biri Tim Gurner'ın kibri gerçekten hayret verici, iki kez izledim ve duyduklarıma hâlâ inanamıyorum dedi. Başka bir kullanıcı zengin iş insanının eşi benzeri görülmemiş bir 'burnu büyüklük' gösterdiğini vurguladı. Avustralya Tabipler Birliği Başkanı Profesör Steve Robson, Gurner'ın sözlerini 'son derecede sorumsuz bir açıklama' olarak değerlendirdi.

Özür Dilemek Zorunda Kaldı

Gelen tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalan 41 yaşındaki iş insanı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;Yorumlarım, Avustralya genelinde yaşam maliyeti baskılarından ve iş kayıplarından etkilenen çalışanlara, esnafa ve ailelere karşı son derece duyarsızdı. Sözlerimin işini kaybeden insanlar ve onların aileleri üzerinde derin bir etki yarattığını kabul ediyorum. Onlarla empati kuramadığım için içtenlikle özür diliyorum.

Gençler Ev Almak İstiyorsa Avakado Yemeyi Bırakmalılar Demişti

Eleştiri oklarının hedefindeki Gurner 2017 yılında da 'Gençler ev almak istiyorsa ekmek üstü avakado yemeyi bırakmalılar' sözleri ile gazete manşetlerini süslemişti.

Bu yılki tahmini net serveti 677 milyon dolar olan multi milyoner 'Rich 250 list' zenginler listesinde 192. sırada yer alıyor.