Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ayasofya'da Filistin İçin Büyüktü Destek

Ayasofya Meydanı'nda, İsmail Heniyye’ye destek için düzenlenen eyleme 200 bin kişi katıldı. Kalabalık, birlik çağrısı yaptı.

Yayın Tarihi: 03.08.2024 22:45
Güncelleme Tarihi: 03.08.2024 22:45

Ayasofya'da Filistin İçin Büyüktü Destek

Ayasofya Meydanı'nda Büyük Eylem

Filistin'e Destek Platformu tarafından Ayasofya Meydanı'nda düzenlenen "Şehit Heniyye'den Son Çağrı" etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinliğe yaklaşık 200 bin kişi katıldı.

Hamas Yöneticisinin Vurguları

Hamas Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Talal Nassar, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Gazzeliler ve Filistinliler, toprağa kök salmış bir ağaç gibiyiz. Bu dava asla sonlanmayacak" ifadelerini kullandı. Nassar ayrıca, İsmail Heniyye’nin mücadelesinin devam ettiğini vurguladı.

Destekleyen Kuruluşlar ve Katılımcılar

Etkinliğe İHH, TÜGVA, TÜRGEV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları katıldı. Kalabalık, Ayasofya Meydanı'ından caddelere taşarak destek gösterdi.

Ümmetin Birlik Çağrısı

Nassar, "Küresel anlamda zulmü ortadan kaldırmanın zamanı geldi. Filistin davası, her Müslümanın davasıdır“ diyerek ümmetin birleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Filistin'e Selam

Ali Yalçın, "Bugün burada şehit Heniyye'nin vasiyetini yerine getiriyoruz" diyerek, tüm dünya Müslümanlarına birlik çağrısında bulundu. Yalçın ayrıca İsrail'i eleştirerek, "Bu rejim, soykırımcı bir sistemdir" dedi.

Meydanlardan Yükselen Ses

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından gerçekleştirilen marşlarla birlikte, katılımcılar Filistin direnişine selam durdular. Yürüyüş sonrası, katılımcılar akşam namazını kılmak üzere camilere yöneldi.

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için...

Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde düzenlenen "Şehit Heniyye'den son çağrı" etkinliği için binlerce kişi Ayasofya Meydanı'nda toplandı. Programa KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da katıldı.