Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Azize Ceyhun'un Viyana'da Açtığı Resim Sergisi

Azize Ceyhun, Viyana'daki sergisinde alkol bazlı mürekkep ile yaptığı eserleri sanatseverlerle buluşturdu.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 01:20
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 01:20

Azize Ceyhun'un Viyana'da Açtığı Resim Sergisi

Viyana'da Yeni Bir Sanat Etkinliği

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" isimli teknikle oluşturduğu resimlerin sergisini açtı.

Sergi Açılışı

Serginin açılışı, Azerbaycan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa Ozan Ceyhun’un yanı sıra, Türkiye'nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Daimi Temsilcisi Büyükelçi Hatun Demirer ve birçok davetli katıldı.

Kültürel Bağlar

Azerbaycan Kültür Merkezi Müdürü Leyla Gasimova, serginin kültürel bağları pekiştirdiğini belirterek, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her düzeyde sürdüğüne vurgu yaptı.

Sanat Tekniği ve Eserler

Azize Ceyhun, eserlerinin yapılış süreci hakkında bilgi vererek, "Alcohol Ink" tekniğinin alkol bazlı mürekkep ile çalışıldığını söyledi. Bu sanatta, kağıt üzerinde fırça kullanılmadan, inceltilmiş mürekkep doğrudan belirli bir düzen içerisinde dökülüyor.

Ceyhun ayrıca bu tekniğin, bir yönüyle geleneksel Ebru sanatını hatırlattığını, ancak bu çalışmada su kullanılmadığını belirtti.

Büyükelçinin Teşekkürleri

Büyükelçi Ozan Ceyhun, sergiye katılan herkes için ayrıca teşekkürlerini iletti ve etkinliğin kültürel açıdan önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol...

Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun'un eşi Azize Ceyhun, "Alcohol Ink" adı verilen, alkol bazlı mürekkebin kullanıldığı teknikle yaptığı eserleri sanatseverlerin beğenisine sundu. Viyana'da Azerbaycan Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun (sağda) ve eşi Azize Ceyhun (solda) katıldı.