Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bahçeli'nin Konuşmasından Satır Başları

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmadan satır başları. Konuşmada, devletin deprem bölgesinde seferber olduğu, ekonomik toparlanmanın sağlanacağı, emeklilere yapılacak zam konusu ve İsveç'in NATO üyeliği konusu ele alınmıştır.

Yayın Tarihi: 11.07.2023 14:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bahçeli'nin Konuşmasından Satır Başları

Değerli milletvekilleri, muhterem misafirler, her salı günü yaptığımız haftalık olağan Meclis grup toplantımıza başlarken hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Devlet deprem bölgesinde seferber olmuştur. Bütün imkanlar devreye alınmıştır. Olağanüstü mücadele sürecinin desteklenmesi amacıyla 2023 yılı bütçesine ek yapılması söz konusudur.

MHP kanun tekliflerini tereddütsüz destekleyeceğimizi, yapıcı irademizi göstereceğimizi açıklamak istiyorum. Ekonominin fırtınalı denizlerden güvenli limana demirleyeceğini yakın vadede kalkılmış, büyümüş gelir ve servet dağılımının sağlandığı bir Türkiye'ye yürekten inanıyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında ikinci dönem kabinesi Türkiye ekonomisinin maruz kaldığı riskleri en aza indirmek kolları sıvamıştır.

El ele verdikçe her zorluğu yeneceğimiz kanaatindeyiz. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme gayesi taşıyan bir iktidar görevdedir. Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır.

Emeklilere Seyyanen Zam

Görüyoruz ki emeklilere yapılan zam vatandaşlarımıza yeterli gelmemiştir. Emeklilerimize yapılan zam makul bulunmamıştır. 1 Temmuz'da tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55'lik zam ve seyyanen net 8077 liralık artış yapılacaktır.

Gönül isterdi ki daha fazla olsun ancak bütçe imkanları bellidir. Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.

İsveç'in NATO Üyeliği

Bugüne kadar hiçbir görevden kaçmayan Türkiye'nin milli güvenliği göz ardı edilmiştir. İsveç hükümetinin sürekli alttan aldığı görmezden geldiği, cılız kınama mesajları yayınladığı bilinen bir husus. Türkiye kabile bir devlet değildir. Bunların haraç toplamasına göz yuman ülkeyle güvenlik mimarisinde nasıl buluşacağız. Bunu nasıl hazmedeceğiz. ABD istedi diye zillete tamam mı diyeceğiz. Kandil neyse Stockholm o dur. İsveç kötürüm politikalarından dönüş yaparsa bizim diyeceğimiz bir şey yoktur. Karar cumhurbaşkanımızındır.