Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Işıkhan, Memur-Sen ile Ücret Adaletsizliğini Ele Aldı

Çalışma Bakanı Işıkhan, Memur-Sen Başkanı Yalçın ile görüşerek İUP'deki ücret adaletsizliklerini gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 19:47
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 19:47

Bakan Işıkhan, Memur-Sen ile Ücret Adaletsizliğini Ele Aldı

İşgücü Uyum Programı Üzerine Görüşme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile bir araya geldi. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamındaki b tarifelerin iyileştirilmesi ihtiyacı gündeme geldi.

Eğitim Sistemine Dikkat Çekildi

Yalçın, yaptığı açıklamada, "Okulların temel hizmet ihtiyaçlarını karşılamayan, iş ve sosyal güvenceden yoksun ve ücret adaletsizliği üreten İUP, çözümde anahtar olamamıştır. Öğrencilerimize, çocuklarımıza iyi bir eğitim sağlamak için tüm eğitim çalışanları seferber olmalı" ifadelerini kullandı. Eğitim sisteminin daha verimli hale gelmesi için yan hizmetlerin eksiksiz biçimde yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ücretlerin Yükseltilmesi Talebi

Ücret adaletsizliğinin giderilmesi durumunda programın daha işlevsel hale geleceğini belirten Yalçın, asgari ücretin altında kalan rakamların ilgi görmediğini belirtti. Bakan Işıkhan'a, programın cazip hale gelmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini aktardı.

İUP Ücretinin Yükseltilmesi

Bakan Işıkhan’ın, İUP kapsamında ödenecek ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve ilgili mevzuattaki eksikliklerin giderilmesi konusunda çalışma yapacaklarını söylediği bildirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (ortada), Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan (ortada), Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın (solda) ile Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'u (sağda) kabul etti.