Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi İçin Hızlandırılmış Konut Müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki konut çalışmalarını hızlandıracaklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:49
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:49

Bakan Kurum'dan Deprem Bölgesi İçin Hızlandırılmış Konut Müjdesi

Bakan Kurum'dan Önemli Açıklamalar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesinde hayata geçen konut projelerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Bakan Kurum, "Allah'ın izni, liderimizin desteği, aziz milletimizin dualarıyla hızımızı daha da artıracağız ve önümüzdeki 60 günde yapacağımız 70 bin yeni yuvamızı da teslim ederek, yıl sonuna kadar teslim sayımızı en az 200 bine ulaştıracağız" dedi.

130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni

Gülderen Mahallesi'nde düzenlenen "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Kurum, Türkiye'nin düşmanlarına karşı azimle mücadele edeceklerinin altını çizdi. Kurum, "85 milyon büyük Türk milleti müsterih olsun. Biz bu milletin evlatları olarak tüm şer odaklarına inat daha çok çalışacağız" dedi.

2025 Hedefleri ve Çocuk Güvenliği

Bakan, afet bölgesinde 1900 şantiyede 160 bin işçi ile seferberlik ruhuyla çalıştıklarını belirtti. "2025 yılı sonuna kadar inşallah hep birlikte tüm depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına, iş yerlerine kavuşturacağız" sözlerini de ekledi. Kurum, çocukların güven içinde yaşıyor olmaları için ekibiyle birlikte çalıştıklarını da vurguladı. "Bu milletin her ferdinin hak ettiği güzel yaşama erişmesi için hep birlikte alın teri döküyoruz" dedi.

Deprem Bölgesindeki Mücadele Süreci

Kurum, deprem bölgesinde yapılan çalışmaların vatan müdafaası olarak görüldüğünü belirterek, "Her ay düzenli gelecek, milletin hatırını soracağız. Çocuklarımız güvenle uyuyana, annelerimiz rahat edene kadar bizler buradayız" şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, Hatay'daki konutların hayırlı olmasını dileyerek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.