Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bakan Yerlikaya, Hatay'da 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreninde Konuştu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'da düzenlenen konut anahtar teslim töreninde terörle mücadele vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 26.10.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 26.10.2024 17:38

Bakan Yerlikaya, Hatay'da 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreninde Konuştu

Bakan Yerlikaya'nın Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Gülderen Mahallesi'nde düzenlenen "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslim Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Terörle Mücadele Vurgusu
Yerlikaya, ülkenin barış ve kardeşliğine yönelik tehditlere dikkat çekerek, "Eli kanlı teröristler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onlar için kurtuluş yok. Mücadelemiz, vatan topraklarımızdan terörü yok edene kadar devam edecektir." dedi.

Deprem ve Birliktelik

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremin Hatay üzerinde yarattığı yıkıma dikkat çeken Yerlikaya, bu felaketin sadece binaları değil, aynı zamanda hayalleri de yıktığını belirtti. "Yaşadığımız keder, yürekten yüreğe dağıldı ve her kayıp geride acı bıraktı" diyen Yerlikaya, bu süreçte milletin bir arada durduğunu ifade etti.

Konut Seferberliği

Bakan Yerlikaya, bugüne kadar 101.254 konutun teslim edildiğini hatırlatarak, yıl sonuna kadar 200.000 konut hedeflediklerini kaydetti. Hatay'da bugüne kadar 18.404 konutun kurasının çekildiğini ve toplamda 26.260 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Öntürk'ün Mesajları

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de, depremlerde Hatay'ın bina stokunun büyük bir kısmını kaybettiğini hatırlatarak, "Hatay'ı en kısa sürede ayağa kaldıracağımıza söz veriyoruz" ifadesini kullandı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ile yakından ilgilendiğini belirtti.

Toplantıda emeği geçenlere teşekkür eden Öntürk, şehirlerinin demografik yapısını koruyarak, halkın en kısa sürede evlerine kavuşması için çalışacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gülderen Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen, "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" 130 Bin Konut Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Bakan Yerlikaya burada konuşma yaptı.